Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Násilník a recidivista je ve vazbě

PŘÍBRAMSKO - Šestnáctkrát soudně trestaný 30letý muž skončil opět ve vězení, 

zatím se jedná o vazební věznici, kde čeká na rozsudek soudu. Dne 15. října mu kriminalisté sdělili obvinění z pokračujícího přečinu krádeže, poškození cizí věci, podílnictví, ublížení na zdraví a výtržnictví.

O konce července do poloviny října stihl krást nejméně 20x v deseti příbramských prodejnách. Téměř 150 krabiček cigaret ukradl při vloupání do obchodu na náměstí 17. listopadu, kam vnikl po rozbití bezpečnostních dveří. Jejich poškozením způsobil škodu ve výši 90 tisíc korun. Třicet sprchový gelů, 29 čokolád, 27 balení holících břitů, 23 pracích gelů či aviváží, 19 energetických nápojů, 12 balení tablet do myčky, ale i ručníky, mikiny či nafukovací lehátko, to je částečný výčet zboží, který dotyčný během necelých tří měsíců zcizil. Způsobil tím škodu ve výši 36 tisíc korun.

Někdy neváhal zkonzumovat odcizené potraviny rovnou v prodejně, aby měl na jídlo klid, zašel s nimi do zkušební kabinky. S rohlíkem v ruce, načatým bramborovým salátem a otevřeným balením zavináčů ho zde našla i přivolaná policejní hlídka. Muž se hájil tím, že nemá peníze a nějak se živit musí. Jindy si věci schovával do kapes či pod oblečení a následně prošel přes poklady bez placení. Po jeho nájezdu občas zůstávala prázdná místa v regálu. V některých případech ho zadrželi na místě zaměstnanci obchodů, byl pro ně známou „firmou“.

Obviněný měl také od dosud neznámé osoby zakoupit horské jízdní kolo, které bylo ukradeno ze sklepní koje domu v Příbrami. Policistům následně tvrdil, že kolo pouze našel někde u popelnic. V srpnu se pokoušel násilím dostat do jednoho bytového domu, kopal a strkal velkou intenzitou do vchodových dveří. Devětadvacetiletý muž ho z okna vyzval, aby svého jednání zanechal. Následovaly velmi perné nadávky na jeho osobu. Tím to však neskončilo, druhý den ráno si na poškozeného násilník počkal a fyzicky ho napadl. O pár dnů později kvůli své špatné náladě naprosto bezdůvodně napadl i 49letého cyklistu, který projížděl kolem něj. Shodil ho z kola a začal ho kopat do hlavy. Muži nyní hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
17. říjen 2018

vytisknout  e-mailem