Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Násilím jí odcizil kabelku

Nový Jičín - události 

Dva měsíce po provedeném loupežném přepadení 53leté ženy v Příboře, policisté útočníka zadrželi.

Ve večerních hodinách dne 11.března na ulici Šafaříkova přistoupil útočník ze zadu k ženě a násilím se jí snažil vytrhnout kabelku. Přepadená žena se s ním chvíli přetahovala, ale po silném škubnutí ztratila rovnováhu, zavrávorala a upadla na zem. Pachatel využil této situace, kabelku z ruky poškozené vytrhnul a z místa utekl. Přepadené, okradené ženě vznikla škoda ve výši téměř 10 tisíc korun. Ke zranění poškozené nedošlo.

Proti pachateli ve věku 19 let z Novojičínska, zahájili policisté trestní stíhání pro zločin loupeže. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. Část odcizených věci policisté zajistili. O výši trestu však rozhodne soud.

 Podvod s mobilním telefonem

Novojičínští policisté prověřují případ přečinu podvodu, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že, že dne 1.3.2010 v době od 19:57 hod. do 21:09 hod. na blíže nezjištěném místě z odcizeného mobilního telefonu zn. Sony Ericsson provozovaného v síti T-mobile,  zasílal SMS zprávy na speciální čísla se zvýšenou sazbou, a tedy se obohatil tím, že uvedl někoho v omyl a způsobil tak na cizím majetku škodu nikoliv nepatrnou, kdy na platbách za tyto služby způsobil škodu ve výši 6.320,- Kč

por. Bc. Petr Gřes

vytisknout  e-mailem