Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Násilí proti úřední osobě

Agresivní muž napadl policistu 

Násilným chováním 44letého muže z Klatovska se budou v těchto dnech zabývat dle věcné příslušnosti policisté služby kriminální policie a vyšetřování. Muž se měl protiprávního jednání dopustit po 15té hodině odpoledne 28. července tím, že fyzicky napadl policistu z obvodního oddělení Klatovy.
Policii požádala pomocí tísňové linky 158 o asistenci při převozu agresivního pacienta zdravotnická záchranná služba. Jak bylo zjištěno, muž byl v inkriminované době pod vlivem alkoholu. V těle mu v tu dobu mělo kolovat přes 2,5 promile. Když po převozu do areálu klatovské nemocnice agresor vystupoval, měl policistu udeřit pěstí do ramene a tím mu způsobit drobné zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření, bez nutnosti pracovní neschopnosti. Po provedení nezbytných služebních úkonů pak muž skončil na protialkoholní a záchytné stanici v Plzni.
Tím, že měl působit na výkon pravomoci úřední osoby, mohl se dopustit přečinu násilí proti úřední osobě, což je nyní předmětem dalšího šetření. Dle trestního zákoníku může soudce za takové jednání uložit trest odnětí svobody až na čtyři léta.
 

nprap. Jana Tomková


 

vytisknout  e-mailem