Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Násilí proti úřední osobě

ŽELEZNORUDSKO - Při fyzickém napadení dva pracovníci Národního parku Šumava utrpěli zranění. 

AKTUALIZACE - 31.3.2022:

Policisté z oddělení obecné kriminality v Klatovech ukončili prověřování případu, kdy v lokalitě přírodní památky Královský hvozd, strážci Národního parku Šumava zjistili dva muže, kteří se zde pohybovali dne 8. února letošního roku a došlo k fyzickému napadení.

Ve zkráceném přípravném řízení převzal od komisaře devětatřicetiletý muž ze Železnorudska záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě.

Policisté v rámci prověřování případu si vyžádali znalecké posudky z oboru zdravotnictví, odvětví soudního lékařství.

nprap. Dana Ladmanová

31. března 2022

Policisté na obvodním oddělení v Železné Rudě přijali v úterý 8. února letošního roku ve 12.20 hodin oznámení o fyzickém napadení. Dva pracovníci Národního parku Šumava prováděli v katastrálním území Špičák kontrolu, zda se v zakázaném území nepohybují lidé. V uvedené lokalitě se nacházeli dva muži, kteří na výzvu k předložení osobních dokladů nereagovali a byli poučeni, že se nacházejí v místech, kam je vstup osobám zakázán. Následně došlo k incidentu, kdy dva pracovníci parku utrpěli zranění. Po oznámení na tísňovou komunikaci byli informováni i členové Horské služby ze Železnorudska, kteří dva muže dopravili ke komunikaci.  Následně byli muži převezeni k ošetření do nemocnice v Klatovech.

Případ dále prověřují policisté z oddělení obecné kriminality, zjistili zúčastněné osoby a provádějí další úkony včetně jejich výslechů.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě.

nprap. Dana Ladmanová

10. února 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nprap. Dana Ladmanová

31. března 2022

vytisknout  e-mailem