Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Našel si ubytování na internetu, neexistovalo

ZLÍNSKO: Přišel o dvacet tisíc. 

Zlínští policisté se zabývají dalším protiprávním jednáním na internetu, tentokrát v oblasti poskytování ubytování v zahraničí. Muž zaslal na účet poskytovatele ubytovacích služeb 800 euro. O peníze přišel, ubytování si musel zajistit jinde.

Jednačtyřicetiletý muž ze Zlína v polovině září narazil na internetu na inzerát poskytující ubytování v luxusním apartmánu v zahraničí. Emailem se s poskytovatelem domluvili na konkrétním datu ubytování a částce, kterou je nutné předem uhradit. Muž tedy bankovním převodem uhradil požadovaných 800 euro na daný účet a ubytovateli zaslal kopii svých cestovních dokladů i doklad o provedené platbě. Přišla mu zpráva o rezervaci ubytování.

Než odcestoval, chtěl se ještě jednou ujistit, že je apartmán na jeho návštěvu připravený, ovšem email se mu vrátil jako nedoručený s tím, že uvedená adresa neexistuje. Tušil, že je něco špatně a ubytování si pro jistotu zarezervoval na jiném místě. Při návštěvě zahraničí se šel na původní adresu ubytování podívat a zjistil, že se jedná o obchodní centrum. Uvědomil si, že se stal obětí podvodu. Přišel o více než 21 tisíc korun a po návratu celou situaci oznámil na policii.

Za trestný čin podvod hrozí pachateli v případě jeho vypátrání až dvouletý trest odnětí svobody.

7. listopadu 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem