Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Našel portmonku a v ní kartu

MOST - Díky PIN vybíral z bankomatu; Chtěl chodit na ryby, pruty ukradl z cizího auta. 

Policie v Mostě obvinila z přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže 28letého muže z Mostu. Obviněný měl údajně nalézt na zemi v Mostě na třídě Budovatelů pánskou peněženku, kterou tam ztratil jiný muž. V peněžence nálezce našel hotovost, doklady a také platební kartu, u které byl i PIN. Toho Mostečan hned využil a zkoušel štěstí u několika bankomatů v Mostě. Chtěl vybrat 130 tisíc korun, ale transakce byly zamítnuty a uspěl při žádosti o vydání deseti a pěti tisíc korun. Karta byla bankomatem zajištěna, peněženku prý obviněný odhodil. Muž je stíhán na svobodě a může být za toto jednání odsouzen až k pětiletému trestu odnětí svobody.

Zboží v kočárku nezaplatil
Odcizit zboží v jednom mosteckém supermarketu měl 26letý muž z Děčína. Ten si měl do kočárku ukrýt deset kusů čokolád, oplatky a také několik balení sýrů. U pokladny poté platil za drobnosti a zboží za 1 500 korun provezl v kočárku pokladnou bez zaplacení. Jeho totožnost záhy odhalili mostečtí policisté díky dobré místní a osobní znalosti a následně mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Kradl i přesto, že za krádež byl již v minulosti odsouzen. Lup prý prodal hned na parkovišti neznámému muži.

Rybář o své nádobíčko nepřišel
Muž ve věku 38 let z Mostu čelí obvinění z přečinu krádeže vloupáním, když se měl vloupat do dvou aut. Na sídlišti Výsluní vnikl do uzamčeného vozidla, byl však vyrušen a z místa ujel. Policisté obvodního oddělení Most Zahradní podezřelého objevili v obci Sedlec a zadrželi. Mostečan byl obviněn a kradl dál. O pár dnů později opět na stejném sídlišti vnikl do vozidla Seat, kde viděl skrz okno odložené rybářské pruty. Rybářské vybavení v hodnotě 7 000 korun odcizil s úmyslem, že bude chodit se známým na ryby. Plán mu však nevyšel. I tentokrát byl nedaleko místa činu vypátrán. Lup policisté zajistili. Za krádeže mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Za majetkový delikt byl již odsouzen.

Most 25. června 2016
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem