Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Našel ho dřív, než ho hledali

VSETÍNSKO: Mladík se zdál psovodovi podezřelý.  

Neobvyklou situaci řešil uplynulou sobotu psovod z Krajského ředitelství policie Zlínského kraje. Všiml si mladíka, který stal u železniční tratě, zkontroloval ho a nakonec zjistil, že mladý muž odešel z domu, kde zanechal dopis na rozloučenou.
 
Uplynulou sobotu kolem půl dvanácté dopoledne projížděl policejní psovod služebním vozidlem po silnici I/57 z Bystřičky k Jablůnce. Po cestě si všiml mladého muže, který stál u železniční tratě. Přítomnost mladíka u železnice se mu zdála podezřelá, proto se ho rozhodl zkontrolovat. Zastavil a šel za ním. Mladík však mezitím přeběhl přes koleje na druhou stranu. Psovod ho následoval, a když se k mladíkovi přiblížil, zjistil, že je velmi roztržitý. Jednalo se o pětadvacetiletého muže z Valašského Meziříčí, který se po chvíli policistovi přiznal, že ráno utekl z domu, kde rodičům nechal dopis na rozloučenou, ve kterém uváděl, že odchází. Psovod pak zavolal policistům z Valašského Meziříčí, kteří zkontaktovali rodiče mladého muže. Ti uvedli, že se zrovna chystali odchod syna z domu oznámit na policii. Pro syna si přijeli a odvezli ho domů.
 
 
Policista – psovod tak svým aktivním přístupem ušetřil rodičům mladého muže spoustu starostí a strachu o syna a zřejmě tak předešel pátrání policistů po muži, která bývají méně či více rozsáhlá a policisty stojí velké úsilí a nemálo času.  
 
 
7. ledna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem