Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Našel, ale navrátil

Batoh zapomenutý v soupravě metra nalezl a zatím nevrátil právoplatné majitelce neznámý muž. Teď po jeho totožnosti pátrají pražští policisté. Poznáte ho na fotografiích? 

Pražští policisté pátrají po totožnosti muže, který vzal ze sedadla metra jedoucího ze stanice Nové Butovice do Zličína zapomenutý červený batoh a dosud ho nevrátil, ani neučinil potřebné oznámení o jeho nálezu. Batoh na sedadle zapomněla nešťastná majitelka ve stanici Nové Butovice, kde vystoupila, a díky nenechavci přišla nejen o mobilní telefon Samsung, peněženku s hotovostí a kreditkami, ale i o naslouchátko a průkaz seniora. Vše v celkové hodnotě přesahující dvaadvacet tisíc korun. Podezřelý následně vystoupil ve stanici Hůrka.

Případ je prověřován pro trestné činy zatajení nálezu a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ze kterých je muž na fotografiích podezřelý. Pokud ho poznáváte, kontaktujte linku 158. Za zmiňované skutky mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až dva roky odnětí svobody.

Případ se stal nedlouho po poledni v pondělí 27. prosince 2021.

por. Mgr. Jan Rybanský – 5. leden 2022

vytisknout  e-mailem