Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Národní skautské jamboree 2023

KRAJ - Ohlédnutí za velkou skautskou akcí 

,,Buď připraven!´´

V duchu tohoto skautského hesla se neslo celé Národní skautské jamboree 2023, které se uskutečnilo v Hradci Králové ve dnech 3.5.-8.5.2023. Více než pět tisíc mladých skautů a skautek z celé České republiky se sešlo, aby si předali své zkušenosti a navázali nová přátelství. Ve čtvrtek a v pátek jsme pro ně proto ve spolupráci s HZS a ZZS Královehradeckého kraje připravili v areálu stadionu Hasičského záchranného sboru KHK program, který měl zvídavým skautům ukázat, že i my jsme připraveni!

Děti si mohly vyzkoušet, jaké to je se pohybovat v zakouřeném prostoru a naučili se poskytovat první pomoc a základy resuscitace pod vedením zkušených záchranářů. Dálniční oddělení Hořice připravilo ukázku služebních vozů a motorek, Cizinecká policie předvedla dětem vybavení Schengenbusu i služební čtyřkolky, dále si děti mohly vyzkoušet, jak pracují kriminalističtí technici na místě činu, nebo jak se pohybuje v ,,opilých´´ brýlích. Starším účastníkům byl představen Kybertest, který si díky QR kódu a mobilnímu telefonu mohli ihned vyzkoušet a ověřit si tak své znalosti v oblasti virtuálních nástrah.

Po oba dny všechny složky IZS připravily několik dynamických ukázek simulované dopravní nehody a Oddělení služební kynologie Trutnov pak pro děti předvedlo ukázku poslušnosti služebního psa. Ti odvážnější si dokonce mohli vyzkoušet, jaké to je, když se tento čtyřnohý policejní parťák pořádně zakousne.

Bylo nám ctí být součástí jednoho z největších skautských setkání za několik desítek let. Věříme, že si účastníci odnesli spoustu nezapomenutelných zážitků, ale i nových dovedností a někteří třeba v budoucnu rozšíří i naše řady.

Fotogalerie: https://eu.zonerama.com/HZSKHK/Album/9732956

Foto: Michal Fanta, HZS

por. Bc. Leona Špičanová
10.05.2023

vytisknout  e-mailem