Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Náročná Valentýnská služba

O Valentýnském víkendu bylo zjištěno několik řidičů pod vlivem návykových látek. 

     Dne 14.2.2009 v 00.20 hodin kontrolovala hlídka dopravní policie na silnici 2. třídy v obci Jesenice ve směru jizdy z centra města na Oráčov, osobní motorové vozidlo značky Opel Kadett, které řídil třiačtyřicetiletý muž z Kladna. Při kontrole bylo zjištěno, že řidič nevlastní řidičské oprávnění. U řidiče byla provedna orientační dechová zkouška s negativním výsledkem,  dále byl u řidiče proveden test k prokázání přítomnosti návykové látky. Tento byl pozitivní a tím bylo prokázáno ovlivnění řidiče látkou Amfetamin, tedy  řidič před jízdou požil drogu obsahující tuto látku. Dále policisté zjistili, že muže hledají kladenští policisté a proto byl umístěn do policejní cely, odkud si jej kladenští policisté převzali k dalším úkonům.Policisté věc šetří jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. 

     Téhož dne v 9.05 hodin kontrolovala hlídka Obvodního oddělení Hořesedly v katastru obce Bukov ve směru jízdy na Jesenice osobní motorové vozidlo značky BMV, které řídil devatenáctiletý muž z okresu Rakovník. Při kontrole bylo zjištěno, že řidič nevlastní řidičský průkaz a byl mu Okresním soudem v Rakovníku vysloven zákaz řízení motorových vozidel do 20.3.2013. Dále bylo dechovou zkouškou zjištěno 0,25 promile alkoholu v dechu řidiče. Policisté věc šetří jako trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí.

     Dne 13.2.2009 v 21.50 hodin kontrolovala policejní hlídka v ulici Koubkova v Rakovníku ve směru jízdy na obec Olešná osobní motorové vozidlo značky Peugeot 405, které řídil třiačtyřicetiletý muž z Rakovníka. U řidiče byla provedena dechová zkouška,  při které bylo zjištěno 1,8 promile alkoholu v dechu řídiče. Policisté věc šetří jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Tentýž řidič v nočních hodinách dne 14.2.2009 v 1.00 hodin, opět řídil osobní motorové vozidlo značky Peugeot 405, kdy v ulici v Jamce v Rakovníku při vjíždění na parkoviště narazil do levého boku odstaveného vozidla značky Ford  Galaxy. Hlídka policie při dechové zkoušce u řidiče zjistila pozitivní výsledek 2,20 promile alkoholu. Policisté oba skutky šetří jako trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky.

     nprap. Alena Žichovská

vytisknout  e-mailem