Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Narkoman vykradl ve Vsetíně 18 objektů

VSETÍNSKO: Kriminalisté objasnili sérii vloupání.  

Dobrou práci odvedli kriminalisté specializující se majetkovou trestnou činnost, protože objasnili šňůru vloupání do vsetínských restauračních zařízení, trafik, tržnice, základní školy a dalších objektů. Z rozsáhlých vloupání obvinili sedmadvacetiletého recidivistu a jeho devatenáctiletou přítelkyni. Muže stíháme vazebně, ženu kriminalisté po sdělení obvinění propustili na svobodu.
 
Od ledna letošního roku docházelo ve Vsetíně k vloupáním do různých objektů, především do restaurací, trafik atd. I když se policisté případy zabývali, zůstávaly neobjasněné. Koncem září jsme přijali oznámení o vloupání do vozidla na vsetínském sídlišti, ve kterém si majitel přes noc nerozumně ponechal ozvučovací techniku za necelých 280 000 korun, kterou mu zloděj z auta odcizil. Podařilo se zjistit, že vloupání má na svědomí sedmadvacetiletý muž ze Vsetína. Policisté ho koncem září zadrželi a obvinili ho z trestného činu krádež vloupáním, pak ho propustili na svobodu. Při vyšetřování tohoto případu kriminalisté specializující se na majetkovou kriminalitu získali poznatky, které je v kombinaci s vypracovanou analýzou vloupání do objektů ve Vsetíně přivedli znovu ke stejnému muži. Toho z vniknutí do objektů důvodně podezírali a bylo jen otázkou času, kdy muže vypátrají a zadrží.
 
Uplynulou neděli navečer se sedmadvacetiletý muž rozhodl vloupat do jedné vsetínské základní školy, byla s ním i jeho přítelkyně, která měla za úkol hlídat. Zloděj z objektu odnesl notebook a chtěl odcizit i počítačovou sestavu, ovšem nakonec ji nechal v budově. Několik hodin po vloupání se vsetínským policistům muže i ženu podařilo zadržet a odvézt do policejních cel.
 
Sedmadvacetiletý muž ze Vsetína se při výslechu ke všem vloupáním, ze kterých ho kriminalisté podezírali, nakonec přiznal. Od začátku roku vykradl ve Vsetíně 18 objektů: tržnici, bary, bufety, trafiky, kancelář v budově lázní, klubovnu folklórního souboru, sportovní halu, prodejnu potravin, čajovnu a restaurace. Zloděj byl podle kriminalistů velmi drzý, protože jeden bufet, jednu restauraci i základní školu vykradl dvakrát, a do jedné restaurace v Rokytnici vnikl dokonce třikrát. Při vloupání bral především peníze, elektroniku, cigarety a alkohol. Věci prodával a za peníze si obstarával především pervitin, na kterém je závislý, něco pak prohrál v automatech. Z kradených věcí se podařilo zajistit pouze jeden odcizený počítač, a to v mimo vsetínské zastavárně. Svým jednáním napáchal zloděj škodu za bezmála 450 000 korun.
 
Zlodějova devatenáctiletá přítelkyně ze Vsetína byla „pouze“ u tří vniknutí do objektů, její úkol byl vždy stejný - hlídat. Mladou ženu jsme obvinili z trestného činu krádež vloupáním spáchanou formou spolupachatelství, za který jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Je stíhána na svobodě.
 
Muž si vyslechl obvinění z trestných činů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné užívání cizí věci. Hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody. Včera jsme ho eskortovali do vazební věznice. Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti trestán za majetkovou trestnou činnost i za toxikomanii.
 
 
10. října 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 

vytisknout  e-mailem