Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nářadí za desetitisíce si schoval doma

MOSTECKO - Policisté lup zajistili a muže při útěku zadrželi; Při couvání nabourala dvě auta, před jízdou pila. 

Pod vlivem alkoholu nabourala dvě auta, nemá ani řidičák
K dopravní nehodě v ulici W. A. Mozarta vyjížděli dopravní policisté o víkendu v podvečerních hodinách. Tam na parkovišti couvala řidička s osobním vozidlem a při tom narazila zadní částí do dvou zaparkovaných vozů, které poškodila. Policisté u motoristky provedli dechovou zkoušku ke zjištění hladiny alkoholu, která byla opakovaně pozitivní s výsledkem přes 1,5 promile. Policisté obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení Mostečance podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hmotná škoda byla odhadnuta na částku 35 tisíc korun. Šetřením policistů bylo navíc zjištěno, že žena nevlastní řidičské oprávnění.

Do vězení se jí evidentně nechtělo
Vyšetřovatel mostecké policie zahájil trestní stíhání 22leté ženy z Mostu a obvinil ji z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ta měla bez závažného důvodu nenastoupit do výkonu trestu odnětí svobody, tak jak jí bylo určeno trestním příkazem okresního soudu. V červenci si obviněná měla převzít výzvu k nástupu trestu s termínem ihned, což však neučinila. Tento měsíc byla v Mostě na ulici kontrolována hlídkou policie a následně na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody byla eskortována do věznice.

Nářadí zmizelo z bytů i z auta
Neznámý pachatel vnikl v panelovém domě na mosteckém sídlišti poblíž centra města do přízemního bytu, který je rekonstruován, a z něj odcizil uložené elektronářadí. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 6 000 korun. Na sídlišti Výsluní z jednoho bytu kdosi bez zjevného násilí odnesl různé elektrické i ruční drobné nářadí v celkové hodnotě 12 tisíc korun. Do třetice nářadí zmizelo i ze zaparkovaného osobního vozidla v areálu jedné litvínovské firmy. Krádeží vznikla majiteli škoda ve výši 20 tisíc korun.  

Mostečan ukradl nářadí z rekonstruovaného domu, před policií utíkal z domova
Na mostecké policii skončil o víkendu 33letý muž z Mostu. Ten se měl v noci z pátku na sobotu vloupat ve starší zástavbě Mostu v části Zahražany do neobydleného řadového domu, který prochází rekonstrukcí. Přes lešení se dostal do druhého patra a oknem vnikl do vnitřních prostor, ze kterých měl odcizit různé nářadí. S lupem následně zamířil  domů. Tam ho na druhý den v neděli zadrželi mostečtí policisté. Muž chtěl před hlídkou utéct nejprve přes balkón, ale když si všiml policistů před domem, zvolil cestu přes chodbu domu. Ani tam neuspěl a nakonec skončil v rukou mužů zákona. Odcizené dvě bourací kladiva, úhlová bruska, aku vrtačka, vodováha, montážní pěny, radiostanice a další věci v hodnotě 38 tisíc korun byly policisty zajištěny a vráceny zpět poškozenému majiteli. Mostečan nekradl poprvé, za krádež byl již potrestán a loni se vrátil z vězení. Policisté obvodního oddělení Most muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Za tuto krádež mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Ludmila Světláková
Most 31. srpna 2021

vytisknout  e-mailem