Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nářadí se vrací

DĚČÍN - Nářadí se vrací; Lezli, kam neměli; Neplatí velmi dlouho; Zadržen při činu 

Trestní stíhání pro zpronevěru zahájili včera děčínští kriminalisté proti dvaadvacetiletému mladíkovi. Ten si v půjčovně nářadí zapůjčil elektrické sekací kladivo a dnes tomu bude přes čtvrt roku, co jej měl vrátit. K tomu však nedošlo. Firma si na účet připsala škodu ve výši necelých padesát tisíc korun. Obviněný si na účet může v budoucnu připsat trest ve výši až dvouletého odnětí svobody.
 
 
Lezli, kam neměli
 
Partičku šesti lidí ve věku sedmadvacet až dvaapadesát let, většinou ze Šluknova, obvinili v těchto dnech rumburští kriminalisté z krádeže vloupáním. Nedávno společně za použití násilí vnikli do městského objektu v blízkosti Velkého Šenova, který prohledali a posléze počali ze střechy trhat měděné okapové svody a oplechování, přičemž nadělali škodu okolo třiceti tisíc korun. Na místo vyrazili policisté z okolních služeben a na místě zadrželi pět výtečníků, kteří se před nimi marně snažili schovat. Pouze jeden utekl a dopaden byl až později. Všem hrozí trest až dvouletého pobytu za mřížemi.
 
 
Neplatí velmi dlouho
 
Přes šest má neplatit výživné na svého syna dvaatřicetiletý otec. Dlužná částka, která se za tu dobu nastřádala, se pomalu blíží k hranici čtyřiceti tisíc korun. Děčínští kriminalisté včera proti muži zahájili trestní stíhání pro přečin zanedbání povinné výživy. S tím je spojena hrozba až dvouletého pobytu v nápravném zařízení.
 
 
Zadržen při činu
 
Do několika objektů v Děčíně se měl v posledních dnech vloupat čtyřicetiletý muž z Benešova nad Ploučnicí. Zde sebral umyvadla, kabely, zásuvky, peníze, měřáky na vodu, telefon a další věci. Škodu natropil za desítky tisíc korun. Zadržen byl v úterý na své poslední akci majiteli a následně policií v jednom z bytů, do kterých vnikl. Nyní je obviněn z krádeže vloupáním a s ohledem na fakt, že se jedná o recidivu, může od soudce dostat trest ve výši až tříletého žaláře.
 
 
 
 
9. 6. 2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem