Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nářadí přes internet?

LITOMĚŘICKO – Pozor na podvodníky! 

Litoměřičtí kriminalisté sdělili v těchto dnech obvinění pro trestný čin podvodu třiačtyřicetiletému muži z Brněnska. Obviněný měl v období od měsíce srpna 2019 do současnosti prostřednictvím celosvětové sítě internet nabízet prostřednictvím bazarové inzerce k prodeji pásovou pilu a stojanovou vrtačku. Na nabídku reagovali dva poškození z Litoměřicka, kteří mu po vzájemné komunikaci a upřesnění podmínek zaslali na bankovní účet finanční hotovost. Po obdržení financí obviněný přestal komunikovat, slíbené zboží nezaslal a nevrátil jim ani finanční prostředky. Celkem se mělo jednat o téměř 30 tisíc korun. Tímto způsobem se měl obohatit a poškozené uvést v omyl. V případě soudem uznané viny mu nyní hrozí až tříleté vězení.

Auto není trezor

Do osobního vozidla zaparkovaného na ulici před domem v centru Roudnice nad Labem se vloupal neznámý pachatel. Po rozbití skleněné výplně okna se zmocnil uvnitř uloženého tyčového mixéru a auto-navigace. Způsobená škoda je předmětem dalšího šetření. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Obezřetnost se vyplatí

Ztrátu své kabelky oznámila policistům mladá žena, která o ni přišla během víkendové zábavy na Terezínsku. Kabelku ponechala odloženou na stole a nevěnovala ji patřičnou pozornost. Neznámý lapka využil nestřeženého okamžiku a kabelky s obsahem zlatých šperků a dalších osobních věcí se nepozorovaně zmocnil. Škoda je vyčíslena na více než 19 tisíc korun. Po pachateli krádeže a odcizených věcech policisté pátrají.

Pyrotechnik v lese za obcí zneškodnil šest granátů

Oznámení o nálezu munice přijali policisté dnes na lince 158 z Travčicka. Oznamovatel munici objevil v lesním porostu za obcí. Na místo byli přivoláni pyrotechnici ústecké policie, kteří nalezenou munici převzali a odvezli k likvidaci. Šlo o šest kusů funkčních dělostřeleckých granátů z období II. světové války. V souvislosti s nálezem nedošlo ke zranění osob či škodám na majetku.

Pro nálezy potencionálně nebezpečných předmětů platí vždy stejná základní pravidla - předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při nedodržení uvedených pravidel by mohlo dojít k ohrožení života či zdraví osob.

Litoměřice, 5. 3. 2020, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

Munice Terezínsko

Munice Terezínsko 

Detailní náhled

Munice Terezínsko

Munice Terezínsko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem