Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Naposledy kradl v dětství

ZLÍNSKO: Nyní mu hrozí dva roky vězení. 

Policisté z Luhačovic objasnili během pár hodin krádež pánské tašky v jednom z hotelů v lázeňském městě. Dnes sdělili pětačtyřicetiletému muži z Havířova podezření ze spáchání trestného činu krádež. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.

K celé události mělo dojít v noci ze čtvrtku na pátek. Jeden z lázeňských hostů si po půlnoci sedl do křesla v odpočinkové části hotelu a četl si knihu. S sebou měl tašku s osobními věcmi a peněženkou, v níž měl deset tisíc korun. Kolem druhé rodiny ráno odešel zpět do pokoje a tašku zapomněl v křesle. Když se v pět hodin probudil, začal ji hledat nejprve v pokoji a poté ve společných prostorách hotelu, ale bez úspěchu. Krádež proto oznámil na policii.

Policisté, kteří záhy dorazili na místo, zjistili veškeré informace a vyslechli všechny osoby, které si mohly něčeho všimnout. Po pár hodinách měli v případu jasno. Znovu se vrátili do pokoje pětačtyřicetiletého muže, který jim předtím řekl, že o ničem neví. Ve svém odhadu se nezmýlili.

Muž se přiznal, že si šel před hotel před pátou hodinou ráno zakouřit, a když uviděl na křesle ležet tašku bez majitele, tak ji ukradl. Z peněženky vytáhl finanční obnos a tašku vyhodil do popelnice před hotelem. Než přijeli policisté, byla už popelnice vyvezena. Muž, který naposledy kradl jako mladistvý a rozhodně netrpí nouzí, vyjádřil nad svým činem lítost. Všechny odcizené peníze vrátili policisté jejich majiteli.

14. ledna 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem