Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Napadli je

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Útočníky byli jak muži, tak ženy. 

 

Podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví si v posledních dnech vyslechli tři lidé, kteří úmyslně zranili své blízké nebo známé.

Devětadvacetiletý muž byl opilý, stejně jako jeho tehdejší o pár let mladší přítelkyně. Ona seděla ve tři hodiny v noci na začátku června na opěrce lavičky ve Strání a společně se hádali. On k ní přišel blíž a začal s ní cloumat, až spadla přes lavičku na trávu. Ze strachu před ním utekla, on ji však dohnal a udeřil pěstí do obličeje. Spadla na záda a zranila se. Se zhmožděninami různých částí těla a bolestmi byla ošetřena v nemocnici. Při napadení došlo k poškození jejího oblečení a zároveň ztrátě telefonu. Devětadvacetiletý muž si od policistů vyslechl obvinění nejen z ublížení na zdraví, ale také z výtržnictví a ze zákona mu hrozí až tři roky vězení.

V polovině července došlo k napadení v opačném garde – žena zbila muže. Bylo před devátou hodinou večerní, když třicátník odešel se svou novou mladší přítelkyní z hospody ve Starém Městě, kde popíjeli společně s mužovou bývalou přítelkyní. Ta se měla začít chovat nevhodně, a tak pár odešel. Čtyřiadvacetiletá žena ovšem vyběhla za párem a začala muži na ulici sprostě nadávat. Pak k němu přiběhla a povalila jej na zem, kde ho zasedla a začala bít pěstí do hlavy. V jednom momentě popadla valoun, kterým měla muže udeřit do zátylku. Nakonec vstala a kopla jej do hrudníku. Poté odešla. Napadený muž se pouze snažil útok krýt, ale jinak se před svou bývalou přítelkyní nebránil, protože jak řekl policistům, nechtěl bít ženu. Jeho současná přítelkyně zavolala na linku 158 a na místo vyjeli policisté i záchranná služba, která zjistila, že muž utrpěl kromě pohmožděnin na hlavě a hrudníku také otřes mozku. Policejní hlídka začala zjišťovat okolnosti napadení, z nichž vyplynulo podezření na spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví, za což čtyřiadvacetileté ženě hrozí ze zákona až tříleté vězení.

Z pokusu ublížení na zdraví si vyslechl podezření také sedmadvacetiletý muž, který na začátku dubna napadl svého potenciálního tchána. Oba se setkali v hospodě v Uherském Hradišti. Mladý muž měl potřebu řešit problémy, které měla mít jeho přítelkyně s tímto šestačtyřicetiletým mužem. Nejdříve se dohadovali u baru a pak vyšli ven. Tam měl mladík napadnout čtyřicátníka, který zřejmě po první ráně do hlavy padl na zem, kde měl do něj mladík několikrát kopnout. Pak si mladý muž sbalil své věci a odešel pryč. Napadený muž utrpěl tržné rány na hlavě i trupu a otřes mozku. Se zraněními byl hospitalizován v nemocnici. Policisté samozřejmě mladíka dohledali a po všech potřebných výsleších a posouzeních mu sdělili podezření z výše uvedeného trestného činu, za což mu hrozí až tříleté vězení.

 

25. září 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem