Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Napadla taxikáře

ČESKÁ LÍPA - Nikdo neví proč. 

     Z trestného činu výtržnictví se v těchto dnech zodpovídá 19 letá slečna z Novoborska. Ta vyvolala 18. listopadu letošního roku v Kamenickém Šenově  incident, na který asi jen tak nezapomene 37 letý taxikář z Českolipska. Obviněná se toho dne ve večerních hodinách nechala přivézt vozidlem taxislužby do Kamenického Šenova  a když po ní chtěl řidič za jízdu zaplatit částku 490 korun, fyzicky ho napadla. Navíc  mu začala demolovat vybavení vozidla, na což muž reagoval tím, že ji z vozu vyvlekl ven. Dívka ale tvrdě na taxikáře zaútočila znovu i na ulici a  kopla  ho do genitálií. Napadený   pak proto musel dokonce vyhledat lékařské  ošetření. Nebylo to prý poprvé, co  obviněná nad sebou naprosto ztratila kontrolu. Podle některých svědeckých výpovědí se v inkriminovanou dobu  chovala přesně tak, jak se projevují lidé závislí na omamných a návykových látkách. Ti také  někdy útočí na své okolí bez zjevného logického důvodu. Za tento politováníhodný  incident ji nyní může soud poslat až na dva roky do vězení.

 

Údajně mu zničil mobilní telefon

     Jak slepý k houslím přišel včera ve večerních hodinách před Penny Marketem v České Lípě  46 letý Českolipan k několika ranám pěstí, které si vůbec nezasloužil. Původně sem přijel nakoupit, jakmile ale vystoupil na parkovišti ze svého osobního auta, vrhnul se na něj neznámý muž s obviněním, že mu údajně právě přejel svým vozidlem mobilní telefon. Oznamovatel si ničeho podobného nebyl vědom, ale než stačil cokoliv říci, napadl ho útočník několika údery pěstí do obličeje. Napadený pak místo nakupování musel vyhledat lékaře, který konstatoval, že má pohmožděnou krční páteř a poranění na ruce, která si vyžádají až několikatýdenní pracovní neschopnost. Po totožnosti neznámého útočníka nyní policisté pátrají. Na závěr případu je nutno ještě  dodat, že do této chvíle oznamovatel vůbec netuší o jakém zničeném mobilu vlastně byla řeč.

 

Neopatrnost ho přišla draho

     Nechť si poučení z následujícího příběhu vezmou všichni ti, kteří si svá vozidla na parkovacích místech nezamykají . To, že se mu nemůže na vesnici nic zlého přihodit, si asi myslel i 43 letý řidič motorového vozidla značky Ford Transit, který včera parkoval u domu v Tuháni mezi 14.00 a 16.45 hodin. Svého forda si neuzamkl a když se k němu pak vrátil, zjistil, že mu z něj někdo odcizil pánskou taštičku, která ležela na sedačce. Měl v ní 155 tisíc korun. Jak je vidět, tak jen na náhodnou štěstěnu se spoléhat vždy nedá a  proto je lepší si vozidlo řádně uzamknout. Navíc bysme neměli v opuštěných vozidlech ponechávat žádné cennosti, protože auto není žádný trezor.

vytisknout  e-mailem