Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Napadl strážníka i lékařku

ZLÍNSKO: Novoroční oslavu zakončil na záchytce. 

Zlínští kriminalisté podali v těchto dnech státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti obviněnému sedmadvacetiletému muži ze Zlína, který první novoroční den napadl nejprve strážníka městské policie a poté ošetřující lékařku záchranné služby. Za trestné činy násilí proti úřední osobě, ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí muži v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.

První den letošního roku, asi čtyři hodiny po půlnoci, pomáhali strážníci Městské policie ve Zlíně šestadvacetiletému muži, který vlivem podnapilosti nebyl schopen ovládat své chování. V organismu mu kolovalo více než dvě promile alkoholu. Protože se s mladým mužem nebylo možné domluvit, jeli ho strážníci předat otci, s nímž bydlel. Otec měl zjevně ze syna, který se začal projevovat agresivně, strach, proto se snažil jeden ze strážníků mladého muže uklidnit. Ten se však proti muži v uniformě ohnal rukou, zničil mu kameru, kterou měl na stejnokroji a udeřil ho do tváře. Strážníci rozhodli o převozu muže do protialkoholní záchytné stanice, proto přivolali lékařku, aby opilce prohlédla. Opilec však při prohlídce kopl ošetřující lékařku dvakrát silně do kolena, čímž jí způsobil zranění.

Přivolaní policisté na místě zjistili, co se stalo, muže zadrželi, převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání hned tří trestných činů.

Muž byl poprvé soudně trestaný již ve svých osmnácti letech pro krádež. Ze svého novoročního chování si podle svých slov moc nepamatuje, protože předtím hojně konzumoval alkohol.

15. března 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem