Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Napadl staršího muže a vyhrožoval mu zabitím

ZLÍNSKO: Skončil ve vazbě. 

Nyní ve vazební věznici může přemýšlet šedesátiletý muž nad svými činy. Neboť první zářijové pondělí v devět hodin večer vnikl v Brumově – Bylnici na pozemek osmašedesátiletého muže a následně vstoupil do jeho zahradního domku. Zde majitele, který v danou chvíli ležel na pohovce a sledoval televizi, nečekaně fyzicky napadl. Skočil na něj a pěstmi jej několikrát udeřil do obličeje. Přitom napadenému muži vyhrožoval zabitím. Napadenému se po chvíli podařilo násilníka odstrčit a zavolat na svého syna, čehož se násilník zalekl a utekl pryč. Násilník způsobil napadením muži naštěstí jen lehké zranění, které ošetřili na místo přivolaní záchranáři.

Do hodiny po napadení skončil násilník v rukou policistů. Po jeho zadržení jej převezli muži zákona k dalším úkonům a poté do policejní cely. Také u muže provedli dechovou zkoušku s výslednou hodnotou dvě promile alkoholu v dechu. Hned následující den vyšetřovatel sdělil muži obvinění ze tří trestných činů, a to ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, nebezpečného vyhrožování a porušování domovní svobody. Pachateli tak nyní hrozí až tříletý pobyt ve vězení. Vyšetřovatel v tomto případě podal i podnět k podání návrhu na vzetí muže do vazby. Soud s návrhem souhlasil a daný návrh akceptoval. Z tohoto důvodů násilníka včera odpoledne převezli policisté do vazební věznice.

Nejedná se o ojedinělý incident ze strany násilníka. Ten velmi často a neobvyklým způsobem řešil sousedské spory. Často sousedům vyhrožoval, slovně i fyzicky je napadal. Mnohokrát museli u incidentů zasahovat i policisté. Tento poslední incident tak byl nejspíš vyvrcholením těchto vztahů. Proto si mnoho jeho spoluobčanů nyní pravděpodobně na chvíli oddechne.

8. září 2017, por. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem