Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Napadl spolužáka na školním hřišti

HRADECKO - Chlapec vyvázl s vypadlou plombou a natrženou bundou  

V loni (2011) na podzim na školním hřišti základní školy na Královéhradecku fyzicky napadl čtrnáctiletý chlapec spolužáka. Vzhledem k nízkému věku útočníka policisté minulý týden (15. února 2012) případ výtržnictví odložili.

K napadení spolužáka z osmé třídy došlo počátkem loňského (2011) listopadu na školním hřišti jedné z královéhradeckých základních škol. Čtrnáctiletý chlapec z Královéhradecka ten den kolem čtvrté hodiny odpoledne o dva roky staršího spolužáka chytil rukou za bundu a druhou rukou ho pak udeřil do obličeje. Potom do něj ještě kopl. Nakonec spolužáka popadl za límec a odhodil stranou. Následně svého jednání zanechal a z místa odešel pryč.

Šestnáctiletý spolužák z Královéhradecka naštěstí vyvázl bez zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření. Po incidentu skončil s vypadlou plombou z předního zubu, natrženými rukávy a kapucí bundy. Později byla chlapci zubařem zhotovena nová bezplatná plomba.

Matka jako zákonná zástupkyně syna se jako poškozená s náhradou škody k trestnímu řízení nepřipojila. Ke způsobeným škodám na policii uvedla, že bundu si opravila sama zašitím a lékařské ošetření u zubaře bylo bezplatné.

Policisté případ odložili, jelikož trestní stíhání z podezření ze spáchání činu jinak trestného výtržnictví bylo nepřípustné, neboť šlo o osobu, která pro nedostatek věku nebyla trestně odpovědná.

Pokud by se tohoto protiprávního jednání dopustila dospělá osoba, mohl by jí hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

V loňském roce (od 1. ledna do 31. prosince 2011) se na Hradecku činu jinak trestného dopustilo celkem 20 dětí mladších patnácti let. Předloni (2010) jich policisté vyšetřovali 17.

nprap. Anna Pešavová - 23. února 2012 (13:40)

vytisknout  e-mailem