Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadl seniorku a skončil za mřížemi

Bezdůvodně napadl pěstí do obličeje osmdesátiletou ženu, kterou málem po pádu do silnice přejelo projíždějící vozidlo. 

Zcela nepochopitelná událost se odehrála koncem února v ulici Národní v Praze 1. Čtyřicetiletý muž tam při chůzi po chodníku, kolem druhé hodiny odpolední, udeřil seniorku pěstí do obličeje tak silně, že napadená spadla z chodníku do silnice, přímo před projíždějící auto. Řidič naštěstí stihl hned zastavit a díky tomu tak nedošlo k ještě větším následkům. Všímaví kolemjdoucí ihned začali napadené ženě pomáhat a poskytli jí nezbytnou pomoc, aby se postavila zpátky na nohy. Agresor si ale seniorky nevšímal, pokračoval v klidu ve své chůzi po chodníku a ztratil se v přilehlých ulicích z dohledu. I přestože byl útok velmi razantní, tak naštěstí žena neutrpěla žádná vážnější zranění a vyvázla z napadení jen s několika odřeninami a pohmožděním ruky. 

Policisté z místního oddělení Bartolomějská zajistili kamerové záznamy, na kterých je celý průběh napadení zachycen a začali okamžitě po neznámém muži pátrat. Poté co zjistili, kým by podezřelý muž měl být, převzali si celý případ kriminalisté Obvodního ředitelství Prahy I a během pouhých několika dní se detektivové dostali podezřelému na stopu. Na začátku dubna zavedlo šetření detektivy do Prahy 7, kde podezřelého muže na Nábřeží Kapitána Jaroše, zadrželi. Následnou lustrací zjistili, že čtyřicetiletý muž se kromě napadení seniorky dopustil dalšího trestného činu a to maření výkonu úředního rozhodnutí. V únoru mu byl totiž Obvodním soudem pro Prahu 1 uložen zákaz pobytu na území hlavního města Prahy. 

Na základě těchto skutečností sdělili kriminalisté podezřelému obvinění ze spáchání trestných činů výtržnictví, ublížení na zdraví a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což byl následné ve zkráceném přípravném řízení Obvodním soudem pro Prahu 1 odsouzen k osmnácti měsícům nepodmíněně ve věznici s ostrahou. 

por. Richard Hrdina - 10. dubna 2024

vytisknout  e-mailem