Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Napadl policistu, poškodil policejní vozidlo

ZLÍNSKO: Hrozí mu šest let za mřížemi. 

Komisař kriminální policie ze Zlína obvinil devětatřicetiletého muže z Ostravy ze spáchání trestných činů výtržnictví, poškození cizí věci a násilí proti úřední osobě, protože koncem června pod vlivem alkoholu a drog nejprve napadal hosty restaurace ve Vizovicích, poté zaútočil na zasahujícího policistu a nakonec poškodil policejní vozidlo. V případě odsouzení by mohl obviněný muž strávit až šest let za mřížemi.

Policisté prvosledové hlídky ze Zlína vyrazili koncem června do restaurace ve Vizovicích, protože na linku tísňového volání policie zavolali hosté této restaurace kvůli agresivnímu cizímu muži, který fyzicky i verbálně napadal ostatní hosty a obnažoval se před nimi.

Jeden z policistů chtěl vyvést výtržníka z restaurace ven, druhý mezitím zjišťoval informace k jeho chování.  Násilník se však nečekaně otočil a udeřil policistu pěstí do tváře, potom ho chytil za bundu a pod krkem. Muži zákona společně agresora zpacifikovali a počkali na příjezd svých kolegů. Dechová zkouška u výtržníka ukázala hodnotu vyšší než dvě promile alkoholu, test na přítomnost drog byl pozitivní. Nepřetržitě policisty častoval vulgárním výrazy, vyhrožoval jim a byl velmi útočný. Při nastupování do policejního vozidla zadržený muž silně udeřil hlavou do karoserie, čímž ji poškodil. Po příjezdu na policejní služebnu rozbil navíc loktem okno vozidla. Po lékařské prohlídce skončil v policejní cele.

Škoda, kterou agresor způsobil na policejním vozidle, se vyšplhala na více než dvacet tisíc korun.

Obviněný muž, který má v rejstříku trestů dva záznamy za násilnou trestnou činnost, se za své chování po vystřízlivění omluvil s tím, že si kvůli opilosti téměř nic nepamatuje. Důvodem jeho opilosti a následné agrese měly být rodinné problémy.

11. září 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem