Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Napadl muže o berlích - Aktualizace

BRNO: Totožnost již známe. 

Na základě poznatků získaných i od veřejnosti, znají již kriminalisté totožnost osob, po kterých tak nyní usilovně pátrají. Všem děkujeme za příkladnou spolupráci. V souhladu se zákonem přiložené fotografie a videozáznamy již nepoužívejte. 

prap. Bc. Petr Vala, 18. února 2021 - Aktualizace.

Intenzivně, avšak zatím stále bezvýsledně vyšetřují brněnští kriminalisté surové napadení z předposledního dne minulého roku. Neznámý neurvalec si totiž krátce po dvacáté hodině na ulici Bratislavská vyhlédl bezmocně ležícího čtyřicetiletého muže a snažil se jej bezostyšně okrást. Jakmile se ale podnapilý muž ohradil, agresor ho nečekaně brutálně napadl. Nemohoucího dokonce i několikrát kopl do hlavy. Tím mu způsobil krvácivé zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Přestože samotnému útoku přihlíženo několik svědků, stihl pachatel před příjezdem policistů bleskově zmizet.

Kriminalistům se naštěstí podařil zajistit kamerový záznam, na kterém je vidět celé surové napadení. Nyní tak policisté doufají, že útočníka někdo pozná (červená elipsa). Také by si potřebovali promluvit s mužem a ženou, kteří agresora doprovázeli (zelená elipsa). Jejich svědecká výpověď by totiž mohla významným způsobem přispět k objasnění věci. Čin je zatím prošetřován pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a krádež. 

Útočník byl oblečen do hnědé bundy a tmavých kalhot. Na hlavě měl kulicha a kolem krku šátek či šálu světlé barvy. Na nohou měl černé boty s bílou podrážkou.

V případě, že někoho na kamerovém záznamu poznáváte, volejte tísňovou linku 158.

por. Bc. Petr Vala, 10. února 2021.

vytisknout  e-mailem