Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Napadl muže golfovou tyčí

KARLOVARSKO – Řídil vozidlo přes platný zákaz řízení. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 42letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů Ublížení na zdraví a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Takového jednání se měl nejprve dopustit na začátku února 2019. Ve večerních hodinách v Ostrově měl nejprve slovně a poté i fyzicky napadnout 26letého muže, a to několika údery golfovou tyčí do oblasti hlavy, zad a nohou. Se zraněním musel vyhledat lékařské ošetření, kdy v důsledku toho byl přibližně 10 dní omezen na běžném způsobu života. 

V době během února až března měl minimálně ve dvou případech řídit osobní motorové vozidlo, ačkoliv mu byl Okresním soudem v Karlových Varech uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Naposledy měl vozidlo řídit první dubnový den, a to v odpoledních hodinách v Ostrově po ulici Jáchymovská. Policejní hlídka řidiče dle osobní znalosti poznala a za pomocí výstražného rozhlasového a světelného zařízení s nápisem Stop se snažila řidiče s vozidlem zastavit. Ten však nereagoval a dál ujížděl ve směru na Hroznětín, Děpoltovice, kde se hlídce ztratil. Vozidlo i v tomto případě řídil v platném zákazu řízení. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
5. 6. 2019

vytisknout  e-mailem