Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Napadl muže basebalovu pálkou

HRADECKO - Způsobil mu těžké ublížení na zdraví, útočníkovi hrozí až deset let  

Tři až deset let vězení hrozí třiadvacetiletému muži z Hradce Králové, který letos (2012) v červnu napadl basebalovou pálkou o deset let staršího muže z Hradce Králové a přitom mu způsobil těžké ublížení na zdraví.

K incidentu mělo dojít ve středu 27. června 2012 krátce před třetí hodinou ráno na Tylově nábřeží v Hradci Králové. Útočník tehdy při schůzce na místě veřejnosti přístupném opakovaně udeřil staršího muže basebalovou pálkou do hlavy. Poškozený na okamžik ztratil vědomí. Útočník způsobil poškozenému zranění, které si vyžádalo ošetření v královéhradecké fakultní nemocnici. Podle soudního znalce muž utrpěl zlomeninu lícní kosti a horní čelisti.
Přitom byl hradeckým okresním soudem za úmyslné protiprávní jednání, které bezprostředně směřovalo ke způsobení těžké újmy na zdraví, kdy k dokonání trestného činu nedošlo, na jaře 2009 odsouzen pro spáchání trestného činu výtržnictví.

Motiven incidentu byl údajný poměr útočníka s družkou poškozeného.

V pondělí 6. srpna 2012 policejní komisař sdělil podezřelému muži obvinění ze zločinu těžké ublížení na zdraví spáchaného ve stádiu pokusu v jednočinném souběhu s přečinem výtržnictví.

nprap. Anna Pešavová - 8. srpna 2012 (13:55)
 

vytisknout  e-mailem