Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Napadl bývalou přítelkyni a těžce ji zranil

ČESKÁ LÍPA - Soudce na něj uvalil vazbu. 

     V sobotu před druhou hodinou ranní zakročovali policisté v jedné restauraci na Českolipsku proti 35 letému muži, který zde před jejich příjezdem  fyzicky napadl mladší ženu, svou bývalou přítelkyni. Policisty přivolali do restaurace prostřednictvím tísńového volání tamní zaměstnanci. Podle výpovědi svědků muž mladou ženu napadl  surově  opakovanými údery pěstí do obličeje. Způsobil jí tím zlomeniny obličejových kostí, přičemž lékaři její zranění označili jako těžké. Pachatele zřejmě  vedla k útoku jeho neschopnost akceptovat skutečnost, že s ním dívka  nechce  dál udržovat milenecký vztah. Policisté ho po zadržení obvinili z trestného činu ublížení na zdraví s následkem těžké újmy a podali podnět k jeho vzetí do vazební věznice. Jak policisté, tak státní zástupce i soudce se důvodně obávají toho, že by na ženu mohl na svobodě znovu zaútočit. Soudce Okresního soudu v České Lípě proto včera na obviněného uvalil vyšetřovací vazbu. Hrozí  mu až pětiletý trest odnětí svobody.

 

Z mobilu se dlouho neradoval

     Z trestného činu zatajení věci se zodpovídá 19 letý mladík z Dokska. Obviněný nalezl v červenci před diskotékou Bílý kámen v Doksech  na zemi mobilní telefon značky Samsung S 8300 černočervené barvy v hodnotě 11 600 korun, který si ponechal. Vzhledem k tomu, že si  přisvojil  nalezenou cizí věc nikoliv nepatrné hodnoty ,  naplnil svým jednáním  skutkovou podstatu uvedeného trestného činu. Za to mu nyní hrozí dokonce odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest. Rozumnější, ale i zároveň čestnější by tedy rozhodně bylo, kdyby nalezený telefon majitelce tehdy vrátil.

 

Dostal za jízdy žízeň

     Nesoustředěnost řidiče byla příčinou dopravní nehody, která se stala v pátek v odpoledních hodinách u Jablonného v Podještědí. Viník nehody, 22 letý řidič motorového vozidla značky Nissan Cabstar,  projížděl od Liberce na Cvikov a při vjetí do zatáčky , podle svého vlastního vyjádření, začal hledat na zemi plastovou lahev s nealko nápojem. Na chvíli se proto přestal dostatečně věnovat řízení,   v důsledku čehož vyjel do vedlejšího jízdního pruhu, kde právě projížděl osobní automobil značky Škoda Felicia. Řidič felicie ve snaze vyhnout se čelnímu střetu pak instinktivně  strhnul řízení vpravo. Vozidla se  i přes tento jeho manévr střetla, i když mírněji, tedy ne čelně a náraz ještě odhodil felicii do příkopu. Nissana zase střet odhodil na před ním jedoucí vozidlo značky Mercedes Actros. Nehoda si vyžádala lehčí zranění spolujezdkyně z vozu Škoda Felicia, kterou na místě ošetřila náhodně projíždějící lékařka. Celková hmotná škoda byla odhadnuta na 150 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem