Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení v Praze 5 - aktualizace II

Kriminalisté krajského ředitelství prošetřují případ, který se stal včera kolem dvacáté hodiny v ulici Neústupného v Praze 5. 

Včera nedlouho před dvacátou hodinou zasahovaly policejní hlídky a rychlá záchranná služba v ulici Neústupného v Praze 5. Na místo je vyslal operační důstojník na základě několika oznámení od občanů, podle kterých měl neznámý muž napadat v parku a mezi zaparkovanými vozidly muže a ženu. Oznamovatelé dále uvedli, že oba napadení jsou vážně zraněni.

Zatímco záchranáři poskytovali první pomoc zraněným, policisté prohledávali okolí, neboť nebylo v tu chvíli zcela jasné, zda neútočilo více osob. Další hlídky se vydaly po pravděpodobné stopě útočníka, který se měl nacházet podle svědků v přilehlých ulicích. Po několika desítkách minut od oznámení byl útočník zadržen přibližně čtyři sta metrů od místa události. Zakročující policisté byli nuceni použít donucovací prostředky v podobě hrozby namířenou střelnou zbraní, hmatů, chvatů, úderů a kopů, neboť muž byl značně agresivní. Následně byl v poutech předveden na místní oddělení k dalším úkonům.

Na místo se kromě dalších policistů, kteří uzavřeli část parku, tedy místo činu, dostavili i kriminalisté krajského ředitelství a druhého policejního obvodu, kteří začali neprodleně na případu pracovat a zjišťovat okolnosti, které k němu vedly.

S ohledem na závažnost celé události nebudeme v tomto smyslu zatím jakkoli konkrétní.

por. Mgr. Jan Rybanský – 24. srpna 2019

Aktualizace: V uplynulých hodinách sdělili kriminalisté osmnáctiletému muži obvinění pro trestný čin vražda ve stádiu pokusu a zároveň podali podnět státnímu zástupci k vypracování návrhu na jeho vzetí do vazby.

por. Mgr. Jan Rybanský - 25. srpna 2019

Aktualizace II: Zadržený ukrajinsky hovořící muž skončil z rozhodnutí soudu ve vazbě a k případu odmítl vypovídat. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že útočil pod vlivem psychického onemocnění nebo drog. Muž se v České republice nachází legálně na základně platného víza.

por. Bc. Jan Daněk – 26. 8. 2019

vytisknout  e-mailem