Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení v metru

Kriminalisté hledají svědky brutálnímu napadení, kteří jeli v inkriminovaný čas v soupravě metra v prvním vagónu a byli přítomni u začátku incidentu. 

Kriminalisté prvního oddělení třetího policejního obvodu vyšetřují případ fyzického napadení mezi dvěma muži a ženou,  které se stalo v neděli 4. července osmnáct minut po sedmnácté hodině. Policisté šetřením zjistili, že k brutálnímu útoku mělo dojít již během jízdy ze stanice metra Anděl a vyvrcholilo na nástupišti metra Černý most. Poškozená žena a muž utrpěli velmi vážná zranění, která si vyžádala hospitalizaci v nemocnici. Podezřelého na místě zadržel pohotový kolemjdoucí, který jej na místě držel do příjezdu policistů. Ostatní svědci pak poskytovali první pomoc zraněným.

Třicetiletý cizinec je obviněný ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví a výtržnictví, v případě odsouzení mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. V současné chvíli je muž vazebně stíhaný.

Na přiloženém videozáznamu jsou vidět svědci, kteří s největší pravděpodobností napadení viděli. Kriminalisté v této souvislosti žádají právě je, aby se obrátili na linku 158 a pomohli tak s objasněním okolností tohoto případu. V současné chvíli pátráme hlavně po cestujících, kteří jeli v inkriminovaný čas v soupravě metra v prvním vagónu a byli přítomni u začátku incidentu. Děkujeme.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 7. 7. 2021

vytisknout  e-mailem