Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení v metru - Aktualizace

Během cesty se dvaačtyřicetiletý cestující v metru zastal ženy, kterou obtěžovali tři rusky hovořící muži. Následně od nich utržil několik ran pěstí. 

Policisté z místního oddělení Karlín pátrají od úterý 6. července po třech rusky hovořících mužích, kteří během cesty metrem linky B a na nástupišti metra Florenc, fyzicky napadli dvaačtyřicetiletého cestujícího. Ten se zastal neznámé ženy, kterou útočníci slovně obtěžovali. Následně od nich utržil několik ran pěstí a po posledním úderu zůstal bezvládně ležet na nástupišti. Jeho zranění si vyžádala převoz do nemocnice.

Policisté šetřením zajistili kamerové záznamy, na kterých jsou vidět jak podezřelí, tak celé napadení. Pokud muže na záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohli zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158 nebo navštivte nejbližší policejní služebnu. V současné chvíli nemůžeme vyloučit, že se jedná o cizince, kteří mohou bydlet v hotelu či na ubytovně.

Zároveň pátráme také po ženě, kterou měli muži v metru obtěžovat, aby se ozvala také na linku 158. Je pro nás důležitou svědkyní k vyřešení tohoto případu. Děkujeme.

Celý případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli až tříletý pobyt za mřížemi.

Celý incident se stal v úterý 6. července ve 21:40 hod. 

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 13. 7. 2021

Aktualizace - Útočníci byli ztotožněni a v současné chvíli po nich již nepátráme. Jednomu z mužů bylo sděleno obvinění ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Jeho stíhání je vedeno na svobodě. Děkujeme všem za pomoc při pátrání.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 22.7.2021

Aktualizace II - Kriminalistům se do současné chvíle neozval žádný svědek. Kriminalisté v této souvislosti proto žádají právě je, aby se obrátily na linku 158 a pomohly tak s vyřešením tohoto případu. V současné chvíli také stále pátráme po ženě, kterou měli muži v metru obtěžovat a proto prosíme, aby se nám ozvala. Děkujeme.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 23.7.2021

Odkazy do noveho okna

svědkové po kterých pátráme

svědkové po kterých pátráme 

Detailní náhled

svědkové po kterých pátráme

svědkové po kterých pátráme 

Detailní náhled

svědkové po kterých pátráme

svědkové po kterých pátráme 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem