Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení v centru Prahy - Aktualita

Odvolání pátrání. 

7.12. 2020 - Aktualita

Děkujeme médiím za pomoc při zveřejnění pátrání po hledaném sedmadvacetiletém muži, který je podezřelý ze závažného napadení v centru Prahy. Hledaný muž se včera sám přihlásit na policejní služebnu. Kriminalisté posléze muži sdělili podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až dvanácti let. Policisté následně podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.
mjr. Eva Kropáčová

5. 12. 2020 -

Hledaný cizinec je podezřelý z napadení devětadvacetiletého muže, ke kterému došlo na začátku října v ulici Vladislavova v Praze 1. Z dosud nezjištěné příčiny po předchozí slovní rozepři muž velmi brutálním způsobem napadl poškozeného. Ten po útoku skončil se závažným poraněním přímo ohrožující jeho život v nemocnici.

Kriminalistům se díky dlouhodobé intenzivní činnosti podařilo zjistit, že možným útočníkem je právě sedmadvacetietý hledaný recidivista, který byl již v minulosti za obdobnou násilnou trestnou činnost odsouzen. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až dvanácti let. V souvislosti s pátráním po hledaném kriminalisté za účelem jeho zadržení provedli taktéž opatření na hranicích České republiky a Schengenského prostoru.

Jakékoliv informace o místě, kde by se mohl cizinec nacházet, prosím neprodleně oznamte na linku 158. V tuto chvíli nemůžeme vyloučit, že může být muž ozbrojený. V žádném případě se jej nesnažte zadržet! Upozorňujeme, že může být nebezpečný!

mjr. Eva Kropáčová
 

vytisknout  e-mailem