Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení v autobusu

Incident v autobusu skončil napadením muže, který se zastal řidiče.  

Banálním důvodem byl spouštěč napadení, které se odehrálo v sobotu odpoledne v autobusu v Praze 4 na zastávce Kunratická školka. Do autobusu linky číslo 193 tam totiž nastoupila trojce mužů se psem, který neměl košík a ani nebyl na vodítku. Řidič proto muže upozornil, že takto se pes v prostředku městské hromadné dopravy převážet nesmí a musí je tedy vyloučit z přepravy. Muž i se psem sice poslechl a vystoupil, nicméně se to neobešlo bez urážek směrem k řidiči. Když se řidič vrátil zpět do kabiny, aby mohl zavřít dveře a odjet, tak celá skupinka znovu rychle nastoupila a bránila tak v jeho odjezdu. Řidič je proto opět vykázal a zase si vyslechl řadu urážek. Vzhledem k tomu, že se situace pořád dokola opakovala, šoféra se zastal jeden z cestujících. Ten trojici vyzval, že by bylo záhodno tohoto jednání nechat a z přepravy odejít. V tu chvíli se ale jejich agrese otočila proti němu a zaútočili na něj pěstmi do obličeje a kopy do celého těla. Přestože muž začal silně krvácet, útočníci své jednání ještě stupňovali. Po tomto útoku, kterému musela přihlížet i nezletilá dcera napadeného, agresoři z místa utekli.

Na autobusovou zastávku přijeli záchranáři, kteří si zraněného muže převzali a odvezli do nemocnice k ošetření. Policisté, kteří přijeli na místo, začali po útočnících pátrat a i díky spolupráci se svědky byli za nedlouho úspěšní. Jednoho z nich totiž vypátrali policisté z oddělení hlídkové služby čtvrtého obvodu asi půl kilometru od místa události v Poběžovické ulici. Jen o několik metrů dál v té samé ulici byli úspěšní i policisté pohotovostní motorizované jednotky. Ti vypátrali zbylé dva agresory, které zadrželi za použití donucovacích prostředků. Oba se totiž zadržení bránili a policisté je museli svést na zem a spoutat. Celému zákroku také asistovali i strážníci městské policie.

Zadržení muži (26, 27 a 29) skončili na policejní služebně pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví, za což v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 11. 11. 2015

vytisknout  e-mailem