Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadení u zámku

DĚČÍN - Napadení u zámku; Bomba se nenašla; Tržbu si ponechal; Ani nevěděl, že má novou linku 

Dohru má v těchto dnech konflikt, ke kterému došlo nedávno poblíž děčínského zámku. Čtyřiadvacetiletý mladík zde fyzicky napadl o osmnáct let staršího muže a způsobil mu zranění, které si vyžádalo ošetření u lékaře. Následkem byla pracovní neschopnost a omezení na běžném způsobu života po dobu minimálně deseti dnů. Kriminalisté proti útočníkovi zahájili trestní stíhání pro ublížení na zdraví. Obviněný tak stojí tváří v tvář hrozbě až tříletého vězení.
 
 
Bomba se nenašla
 
Včera před jedenáctou hodinou večerní kontaktoval policisty zaměstnanec rychlé záchranné služby, Na jejich linku totiž volal neznámý muž, který oznámil, že na Čelakovické ulici ve Varnsdorfu vybuchnou bomby. Muži zákona z obvodního oddělení, hlídkové služby a speciální, pořádkové jednotky spolu se strážníky prohledali všechny domy v uvedené ulici i přilehlé Čelakovické, Kontejnery, odpadkové koše i zde zaparkovaná vozidla. Žádný podezřelý předmět ale nenašli. Pachatel se svým jednáním dopustil trestného činu šíření poplašné zprávy, a bude-li dopaden, mohou mu hrozit až tři roky odnětí svobody.
 
 
Tržbu si ponechal
 
Podezření ze zpronevěry si včera na obvodním oddělení policie v Děčíně vyslechl ve zkráceném přípravném řízení šestapadesátiletý muž. Před pár dny coby obsluha jednoho místního podniku měl neodevzdat tržbu ve výši necelých patnácti tisíc korun. Pak přestal komunikovat. Nyní mu hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.
 
 
Ani nevěděl, že má novou linku
 
Telefonní přípojku si do svého bytu nechala zavést pětadvacetiletá žena z Děčína. Měla k tomu však použít údaje cizí osoby a to bez jejího vědomí a souhlasu. Poškozený se pak nestačil divit, když po něm společnost začala vymáhat přes dvacet tisíc korun neuhrazených plateb. Policisté z obvodního oddělení věc nenechali jen tak a do případu vnesli trochu světla. Výtečnici sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z poškození cizích práv a podvodu. Zbývá jen čekat, jaký trest jí soudce přiklepne. Mohly by to být až dva roky strávené v nápravném zařízení.
 
 
 
 
 
14. října 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem