Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Napadení tenistky Petry Kvitové

PROSTĚJOV - Úspěšná sportovkyně při incidentu utrpěla zranění. 

V úterý 20. prosince 2016 před půl devátou dopoledne došlo v Jezdecké ulici v Prostějově k napadení tenistky Petry Kvitové přímo v jejím bytě. Při činu poškozená utrpěla zranění, se kterým vyhledala lékařské ošetření. Dosud nezjištěný pachatel z místa činu poté utekl. Na místě události bezprostředně poté zasahovali policisté z oddělení kriminalistické techniky, služební psovod a prostějovští i krajští kriminalistické.

 K řádnému objasnění všech okolností případu nám mohou významně pomoci občané, kteří v úterý 20. prosince 2016 v době mezi osmou a devátou hodinou dopoledne procházeli, nebo projížděli okolím Jezdecké ulice v Prostějově a mohli by k případu podat jakoukoliv informaci. Pomoci nám mohou zejména majitelé či řidiči motorových vozidel, kteří mají ve vozidle umístěné záznamové zařízení, tzv. autokameru a v uvedené době projížděli ulicemi Dolní, Jezdeckou, Ječmínkovou či Studentskou. Případné svědky, či řidiče projíždějících vozidel, žádáme, aby se co nejdříve přihlásili prostějovským kriminalistům. 

Ve spolupráci s poškozenou policisté sestavili identikit pachatele a jeho popis. Jedná se o muže ve věku do 35 let, 180 centimetrů vysoké normální postavy. Muž má hnědé oči a krátké hnědé vlasy. V době činu měl oblečenou okrovou bundu dlouhou pod zadek. Ta byla přibližně o jednu konfekční velikost větší než postava muže. Dále měl volnější modré rifle, na nohou šedé sportovní zavazovací boty se třemi bílými pruhy na bocích, ne však značky Adidas. Na hlavě béžovou čepici s krátkým kšiltem, tzv. „bekovku“. U sebe měl větší světlou brašnu s popruhem přes rameno.

Občany, kteří by mohli k osobě odpovídající uvedenému popisu či přiloženému identikitu podat jakoukoli informaci, tímto žádáme, aby se se svými poznatky obrátili na bezplatnou linku 158, nebo přímo na policisty na adrese Újezd 12, Prostějov.

V současné době policisté usilovně pracují na objasnění okolností této události a na dopadení neznámého pachatele. Kriminalisté vyhodnocují stopy zajištěné na místě činu a prověřují veškeré informace a poznatky, které mají v tuto chvíli k dispozici. Další informace z probíhajícího prověřování nyní z taktických důvodů není možno poskytnout. Pokud se však objeví nové skutečnosti související s uvedeným případem a bude možno s těmito seznámit veřejnost,  budeme o nich neprodleně informovat.

por. Mgr. František Kořínek

22. prosince 2016

Odkazy do noveho okna

Identikit pachatele

Identikit pachatele 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem