Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení sedmi lidí na ulici - aktualizace

Policisté hledají další poškozené, kteří byli bezdůvodně napadeni mužem v Dejvicích. 

Kriminalisté pracují na objasnění případu v rámci, kterého třiadvacetiletý muž bezdůvodně napadl ve Verdunské, Bubenečské, Raisově ulici a na dětském hřišť na Puškinově náměstí v Praze 6 pět dospělých žen a dvě děti, kdy jednomu z nich bylo teprve 9 let.

Útočník k těmto poškozeným, které se navzájem neznali, a útoky proběhly na různých místech, přistoupil a udeřil je pěstí do obličeje.

Tohoto podezřelého na místě zadržel manžel jedné z poškozených a následně ho předal přivolaným strážníkům a policistům, kteří přijeli na místo.

Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví, kdy v případě odsouzení hrozí pachateli až pět let vezení, jelikož byl čin spáchaný na dítě mladším patnácti let.

Kriminalisté zjistili, že minimálně v jednom případě byla takto napadena i jedna zatím neztotožněná holčička, kterou bychom nyní potřebovali kontaktovat. Jestliže ji někdo zná nebo se třeba někomu svěřila a tomto napadení, ať se nám ozve na linku 158. Prosím, ať se ozvou i další případní poškození nebo svědci.

Poškozeným ženám vznikla různá poranění, kdy u některých nastala pracovní neschopnost.

Útočník skončil v psychiatrické léčebně a po jeho propuštění budou kriminalisté zjišťovat motiv jeho jednání.

Případ se stal v pondělí 3. dubna okolo 19h.

mjr. Jan Daněk – 6. 4. 2023

Aktualizace: Kriminalisté museli tento případ odložit z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání. Prověřovaný muž totiž spáchal sebevraždu. 

mjr. Jan Daněk - 20. 7. 2023

vytisknout  e-mailem