Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení na zastávce tramvaje

V pražských Hodkovičkách došlo k brutálnímu napadení mladého muže. Policisté útočníky dopadli během několika minut. 

Kriminalisté z 1. oddělení čtvrtého policejního obvodu se od začátku června zabývají napadením, kterého se dopustili dva muži na tramvajové zastávce Černý kůň v Modřanské ulici. K útoku došlo krátce před sedmou hodinou večerní, kdy přistoupili k třiatřicetiletému muži a bez zjištěných příčin jej strhli na zem a začali ho kopat do oblasti hlavy a břicha. Napadený se několikrát pokoušel vstát, avšak intenzita útoku se stále stupňovala a ke kopancům se přidaly i silné rány pěstmi. Agresoři v útoku přestali až v momentě, kdy napadený zůstal bezvládně ležet na zemi. Poté v klidu z místa odešli.

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky byli na místě během několik málo minut a na základě získaných poznatků od pozorných občanů se vydali okamžitě po útočnících pátrat. Dvojici mužů odpovídajících popisu se podařilo nalézt v nedaleké ulici. Jednalo se o cizince ve věku šestačtyřiceti let. Hlídce tvrdili, že o ničem neví a že jsou pouze trochu opilí. Dechové zkoušky ukázaly hodnoty přes jednu a necelé dvě promile alkoholu v dechu. Oba dva byli na místě zadrženi a převezeni na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů. Zranění napadeného si vyžádalo ošetření lékařem na místě a byl převezen do nemocnice.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jejich vzetí do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval, podal návrh na vzetí obviněných do vazby, čemuž soud vzápětí vyhověl. Oběma mužům hrozí v případě odsouzení za trestné činy těžké ublížení na zdraví a výtržnictví až deset let za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina     16. 6. 2021

Odkazy do noveho okna

foto napadení

foto napadení 

Detailní náhled

foto napadení 2

foto napadení 2 

Detailní náhled

foto napadení 3

foto napadení 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem