Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení mezi fanoušky českého fotbalového klubu v Dortmundu

Kriminalisté hledají poškozeného muže, který přijel na zápas se svým synem 

Kriminalisté pražského krajského ředitelství řeší od prosince loňského roku napadení mezi fanoušky SK Slavia Praha (dále jen SKS), ke kterému došlo 10. prosince 2019 před fotbalovým utkáním Ligy Mistrů v německém Dortmundu.

V sektoru hostů skupinka neznámých osob, taktéž fanoušků SKS, obstoupila poškozeného, který přijel na zápas se svým synem. Poté ho jeden z fanoušků SKS napadl a chtěl mu odcizit šálu, která byla v půleném provedení, jedna půlka SKS(červeno-bílá) X druhá FC Baník Ostrava (modro-bílá).  Šála se dala zakoupit na posledním finále MOL CUP mezi uvedenými týmy. Právě tato půlená šála se nelíbila útočníkovi, a proto se ji chtěl zmocnit. Při incidentu došlo i k velmi hrubému násilí. Útočník držel muže kolem krku „v kravatě“, a poté ho i několikrát surově udeřil pěstí do hlavy. Situace byla o to horší, že napadený muž přijel na zápas se svým synem, který musel celému incidentu přihlížet.

Kriminalisté proto touto cestou pátrají po fanouškovi, který se stal obětí zmíněného útoku. Je pro ně velmi důležitou osobou v celém trestním řízení, které právě probíhá. K jeho popisu můžeme sdělit, že se jednalo o muže vyšší a robustnější postavy, na tvářích měl vousy a oblečen byl do černé bundy. Na hlavě měl černou čepici a na krku výše uvedenou šálu. S sebou měl syna, který byl oblečen do dresu SKS s číslem 8, a na krku měl taktéž „půlenou“ šálu. Z dosavadního šetření se kriminalistům podařilo zjistit, že poškozený by měl pocházet z Moravskoslezského kraje.

Kriminalisté taktéž prosí širokou veřejnost o jakékoliv informace k osobě útočníka. Na záběrech má na sobě zelenou delší bundu, tzv. „parku“ s kapucí, na které je kožich.

Tomuto muži hrozí v případě dopadení a odsouzení, za trestný čin loupež, až desetiletý pobyt za mřížemi.

V případě, že byste poškozeného nebo útočníka na kamerových záznamech poznali, nebo jste byli dokonce osobně přítomni uvedenému incidentu, neprodleně se, prosím, obraťte na tísňovou linku 158.

por. Mgr. Hana Křížová, DiS. – 9. dubna 2020

vytisknout  e-mailem