Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Napadení a výtržnosti

Popelník a sklenice létaly vzduchem. Policisté v posledních dnech šetřili několik případů výtržnictví a napadení v hernách a baren na Novojičínsku. 

 

Novojičínští policisté v posledních dnech šetřili několik případů výtržnictví a napadení v hernách a restauracích v Odrách, Bílovci, Suchdole nad Odrou a Novém Jičíně.

Například v neděli 9. srpna krátce před půlnocí došlo v jedné oderské herně na ulici 1. máje k napadení (61) muže a následně také čtyřiadvacetileté servírky. Podezřelý (25) muž fyzicky napadl poškozeného, kterého udeřil pěstí do obličeje a poté jej svalil na zem. Poškozeného se následně zastala servírka, po které muž hodil skleněný popelník. Mladá žena si zakryla obličej a popelník ji zasáhl do předloktí pravé ruky. Dále k obsluze přistoupila jeho (23) spolupachatelka, která jí začala tahat za vlasy a poté ji dvakrát udeřila kolenem do obličeje, čímž ji způsobil tržnou ránu na nose s dosud nestanovenou dobou léčení. Případ nadále prošetřují oderští policisté.
K dalšímu napadení došlo v pátek 7. srpna hodinu a půl po půlnoci v jedné z novojičínských nonstop heren s barem. Zde dvacetiletý mladík po předchozí slovní rozepři, nejprve úderem pěstí do nosu, napadl o dva roky staršího poškozeného a následně úderem pěstí do brady napadl dalšího (35) muže. V důsledku napadení utrpěl mladší z poškozených blíže nezjištěné poranění nosu s drobným krvácením. Druhý z poškozených utrpěl pohmoždění spodní čelisti s uvolněním dvou předních zubů. Podezřelý mladík se tak na místě veřejnosti přístupném dopustil hrubé neslušnosti a v současné době čelí podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví.
Rovněž dalším případem výtržnictví a ublížením na zdraví se v těchto dnech usilovně zabývají novojičínští policisté. K události došlo okolo čtvrté hodiny nad ránem dne 8. srpna na diskotéce v Suchdole nad Odrou. Devětadvacetiletý muž zde hodil po předchozí slovní rozepři po (33) poškozeném sklenici, kterou jej trefil do hlavy a způsobil mu tři tržné rány v obličeji. Jednalo se o sklenici s obsahem dvou decilitrů a tloušťky skla pět milimetrů. Předběžná doba jeho léčení přesáhne týden.
Další útok se sklenici zaznamenali bílovečtí policisté v neděli 9. srpna dvě a půl hodiny po půlnoci v baru na ulici Tkalcovská. Jednatřicetiletý místní muž zde po předchozí slovní rozepři, nejdříve rozbil o barový pult pivní láhev a s ní pořezal v obličeji u baru sedícího muže. Při napadení mu způsobil řezné rány a poranění mimických svalů v levé části obličeji s dosud neustanovenou dobou léčení. I v tomto případě je důvodné podezření, že se muž dopustil trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví, kde pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

vytisknout  e-mailem