Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nalezení tří pohřešovaných dětí

Během víkendu pátrali příbramští policisté po třech dětech, které se nakonec podařilo nalézt.  

V sobotu před sedmou hodinou večerní zavolal na tísňovou linku 158 tatínek šestiletého chlapce, že jej již půl hodiny marně hledá. Ztratil se mu v lesním prostoru mezi obcemi Stará Huť a Mokrovraty, když zde byli na projížďce na kolech. Oznamovatel se na chvíli zastavil a syn pokračoval v cestě. Otec ho již ale nedostihl, protože nebylo patrné, kde dítě odbočilo. Okamžitě po oznámení byla vyhlášena pátrací akce, kdy byli vyrozuměni i starostové pěti okolních obcí s tím, aby obecními rozhlasy vyhlásili pohřešování a požádali o pomoc dobrovolníky. Na místo byl přivolán vrtulník letecké služby, psovodi a do akce se zapojilo několik desítek policistů. Do obce Mokrovraty se také dostavilo přibližně 300 dobrovolníků včetně dobrovolných hasičů. Na místě uvedl otec pohřešovaného popis dítěte a dosud zjištěné skutečnosti o jeho výskytu. Chlapce nalezl jeden z dobrovolníků v lese na místě zvaném „Na Kačerce“ u Mokrovrat po jedenácté hodině večerní. Dítě bylo v pořádku a bez zranění. Policie velice děkuje všem, kteří se do tohoto pátrání zapojili a přispěli tak k nalezení chlapce.

V neděli před polednem oznámil jiný otec, že pohřešuje svého 16letého syna, který ráno odešel z domu z obce nedaleko Příbrami a zanechal dopis na rozloučenou. Pohřešovaný rozeslal i několik SMS zpráv s tím, že se loučí a naznačoval, že chce spáchat sebevraždu. Při pátrací akci pomáhal i policejní vrtulník, díky němuž byl chlapec nalezen v pořádku, a to druhý den ve 2:20 hodin v dřevěném altánu v lese u obce Orlov  (pod článkem je uloženo video Letecké služby Policie ČR z úspěšné pátrací akce). 

Posledním pohřešovaným byl 13letý chlapec ze Sedlčan. Po hádce s rodiči si vzal osobní věci a odešel neznámo kam. Dítě bylo nalezeno po několika hodinách v Nádražní ulici a bylo předáno zpět do své rodiny.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
14. března 2011

vytisknout  e-mailem