Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nalezli telefony a nevrátili je!

TRUTNOVSKO - Vyčíslená škoda přesáhla 12 tisíc korun. 

Od úterý 24. listopadu 2015 královédvorští policisté pátrají po dvou nálezcích, kteří našli mobilní telefony a nevrátili je majitelům.

Osmatřicetiletý muž si při odjezdu z jednoho místního parkoviště položil telefony na střechu vozu a vydal se k domovu. Po chvíli si uvědomil, co udělal a vrátil se na parkoviště. Přístroje však už nenašel. Škodu vyčíslil na necelých 7 tisíc korun.

Ve druhém případě oznámila na Obvodní oddělení ve Dvoře Králové nad Labem žena stejného věku, že si zapomněla kabelku s mobilním telefonem v nákupním košíku v jedné prodejně. I ona měla tu smůlu a telefon už nenašla. Poškozená vyčíslila škodu přesahující 5 tisíc korun.

Policisté oba případy zaevidovali pro podezření z přečinu zatajení věci, za který hrozí pachateli jeden rok ve vězení.

Policie České republiky by chtěla informovat všechny občany o tom, že každý nález se musí odevzdat buď majiteli, nebo na příslušný obecní úřad! Trestný čin zatajení věci, který je uveden v trestním zákoníku pod § 219 hovoří jasně: „Kdo si přisvojí cizí věc nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden roknebo zákazem činnosti. 
25. 11. 2015, 13:00
nprap. Pižlová Šárka, DiS.

vytisknout  e-mailem