Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nalezl peněženku, tu však nevrátil a z platební karty vybral téměř 200 tisíc korun

MLADOBOLESLAVSKO - Nyní mu hrozí až 5 let za mřížemi 

Dne 23. srpna 2021 oznámil na Obvodní oddělení v Mladé Boleslavi čtyřiašedesátiletý muž ztrátu peněženky, a to včetně platební karty a dokladů. Tu měl ztratit v přesně nezjištěné době od 18. do 20. srpna 2021 v Mladé Boleslavi.

Provedeným šetřením policistů a po vyhodnocení kamerových záznamů bylo zjištěno, že tuto peněženku následně našel šestatřicetiletý muž, který se však rozhodl peněženku nevrátit a využít peníze z platební karty ve svůj prospěch. A tak i učinil. Na několika místech provedl výběr hotovosti z bankomatu a s kartou zaplatil i v několika obchodech na území Mladé Boleslavi a Prahy, kdy se výše všech finančních transakcí vyšplhala na téměř 200 tisíc korun. To vše realizoval během jediného dne.

V pondělí 20. září 2021 zahájili mladoboleslavští kriminalisté trestní stíhání tohoto muže pro spáchání přečinu krádeže a  neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Dále policisté muži sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, neboť byl v srpnu policisty ve dvou případech kontrolován pří řízení motorového vozidla, do kterého usedl pod vlivem metamfetaminu a marihuany.  

V případě prokázání viny hrozí muži až 5letý trest odnětí svobody. 

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
22. září 2021

vytisknout  e-mailem