Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nalezený zlatý prstýnek muž nevrátil

PRAHA VENKOV - ZÁPAD - Poznáte muže na kamerových záznamech? 

Policisté Obvodního oddělení Libčice nad Vltavou od 10. prosince 2022, tedy od doby oznámení poškozenou ženou, šetří případ zatajení věci, kterého se měl pravděpodobně dopustit zatím neznámý muž.

Celá událost se odehrála o měsíc dříve, 10. listopadu 2022, na autobusové zastávce v Horoměřicích v ranních hodinách (7.50- 8:13). Poškozená 24letá žena byla na zastávce se svým synem a zřejmě ve chvíli, kdy společně nastupovali do autobusu a poškozená syna vzala za ruku a následně do náručí, sklouznul jí, jak snubní, tak zásnubní prstýnek z ruky.

Poškozená nejprve sama pátrala po ztracených prstenech a přes sociální sítě jí kontaktovala žena, která jeden z prstenů na zastávce nalezla a poctivě ho majitelce vrátila. Druhý prsten se ale nikdo nevrátil ani jeho nález neohlásil na příslušném úřadu či na policii.

Poté, co poškozená 10. prosince věc oznámila policistům v Libčicích, začali policisté po prstenu pátrat a následně dle kamerových záznamů zjistili přesný čas a osobu, která měla prsten nalézt a ponechat si ho. V době od 8:10 do 8:13 je na kamerách vidět muž, který přichází na autobusovou zastávku a po chvíli čekání si na zemi všímá předmětu, který ze země sebere a dá si ho do kapsy. S největší pravděpodobností se jednalo právě o tento ztracený zásnubní prsten z bílého zlata s diamantem v hodnotě 50 tisíc korun.

Za necelou hodinu zachytily kamery i ženu, která našla druhý prsten, ta ale nález majitelce vrátila.

Podezřelý muž se tak dopustil přečinu zatajení věci, za což hrozí až roční trest odnětí svobody.

Poznáváte muže se skateboardem? Pokud ano, nebo pokud máte jakékoliv poznatky o této osobě, ozvěte se prosím policistům na linku 158 nebo přímo policistům OOP Libčice nad Vltavou na tel. číslo 974 866 400 nebo 602 306 515.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
9. února 2022

Odkazy do noveho okna

foto prstenu

foto prstenu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem