Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nalezený mobil si nechala

MOST - Policisté novou "majitelku" obvinili; Od hořícího kapesníku vzplál kontejner; Osobní spory řešil na ulici. 

U přepážky našla mobil, nechala si ho a prodala
Z přečinu zatajení věci čelí obvinění 26letá žena z Mostu. Ta si měla v jedné mostecké bance přivlastnit cizí mobilní telefon. Ten tam zapomněla jiná žena. Mostečtí policisté totožnost nové majitelky záhy odhalili a obvinili ji. Mobil policisté již nezajistili. Ten údajně obviněná měla prodat neznámému muži na ulici. Poškozené vznikla škoda ve výši 18 tisíc korun. Mostečanka je stíhána na svobodě.

Od hořícího kapesníku se poškodily tři polo podzemní kontejnery
Policie v Mostě zahájila stíhání 56letého muže z Mostu a obvinila ho z přečinu poškození cizí věci. Muž měl v Mostě na sídlišti Brněnská na stanovišti kontejnerů způsobit požár nádob na odpady. Obviněný si měl připálit cigaretu o zapálený kapesník a ještě hořící kapesník měl položit k polo podzemním kontejnerům. Následně došlo k zapálení kontejneru na směsný odpad a dále k poškození dvou dalších dvou podobných nádob na separovaný odpad. Poškozené společnosti byla způsobena škoda ve výši 163 tisíc korun.

Osobní spory řešil na ulici
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování 25letého muže z Litvínova. Ten měl v Litvínově ve večerních hodinách na místě veřejně přístupném při slovní rozepři vyhrožovat jinému muži. Následně měl obviněný najet svým autem na chodník, kde stál poškozený a prudce před ním zastavit. Poškozený se lekl a upadl zády na přední kapotu stojícího vozidla a poté spadl na zem. Obviněný z místa odjel. Poškozený posléze vyhledal lékařské ošetření. Pracovní neschopnost nenastala. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Za napadení strážníka padlo obvinění
Muž ve věku 29 let z Litvínova čelí obvinění z přečinu násilí proti úřední osobě. Muž měl v říjnu v pozdně noční době v Litvínově při výkonu služby strážníků v jedné restauraci  zjevně pod vlivem alkoholu a s úmyslem provokace přistoupit k hlídce, které se dotazoval, co tam strážníci dělají. Zřejmě nespokojen s odpovědí měl strčit jednoho strážníka rukou do hrudníku. Poté, co byl vyveden z objektu, vysmekl se hlídce a stejného strážníka měl udeřit pěstí do obličeje. Muž na místě odmítal prokázat svoji totožnost a byl předán policii ČR. U muže byla provedena dechová zkouška, která byla u obviněného pozitivní. Litvínovan je stíhán na svobodě a v případě uznání viny mu může soud uložit až čtyřletý trest odnětí svobody.

Most 16. listopadu 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem