Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nalezený batoh prohledali a "ponechali" si peněženku s hotovostí a doklady

PRAHA VENKOV - JIH - Poznáte muže a ženu na záznamu? 

Policisté z Obvodního oddělení Říčany pátrají po totožnosti muže a ženy, kteří si na konci měsíce září odnesli cizí peněženku s finanční hotovostí a doklady.

Celá událost se odehrála v obchodním centru v Čestlicích, konkrétně v jídelní zóně. K jednomu stolu si s jídlem sedá muž se svým synem. Syn si následně odkládá batoh vedle stolu a při odchodu batoh na místě zapomíná.

Po celou dobu u vedlejšího stolu sedí mladý muž a mladá žena, kteří se také přišli najíst. Podle kamerových záznamů je vidět, že si ponechaného batohu všimli a po delší době si mladý muž batoh bere a z něj si vyndá peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí několika tisíc korun a platební kartou. Následně batoh vrací zpět na místo, kde ho mladý muž zapomněl. Po chvíli on i mladá žena z místa odcházejí. Podle výpovědi poškozeného a jeho otce mluvili muž a žena rusky nebo ukrajinsky.

Nález batohu oznámila až jiná dvojice, která ho poctivě vrátila, bohužel už bez zmíněné peněženky.

Policisté by k celé věci potřebovali ztotožnit a vyslechnout především mladého muže, který s batohem manipuloval a měl z něj peněženku odcizit, stejně tak i se ženou, která na místě s mužem byla. 

Pokud muže nebo ženu na kamerovém záznamu poznáváte, ozvěte se prosím policistům OOP Říčany na tel. číslo 974 881 730/732 nebo využijte linku 158. Policisty můžete kontaktovat i prostřednictvím emailu na poj.oo.ricany@pcr.cz.

Za jakékoliv informace k totožnosti obou osob děkujeme.

Policisté současně ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což hrozí, v případě prokázání viny, až 2letý trest odnětí svobody.


por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
15. listopadu 2023

vytisknout  e-mailem