Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nalezenou tašku s tabletem si nechal

JABLONECKO – Policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu muži, který na lavičce v Tanvaldě nalezl tašku s tabletem i peněženkou a ponechal si ji. 

Včera policisté z Obvodního oddělení v Tanvaldě ve zkráceném přípravném řízení sdělili 63letému muži podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterého se dopustil v Tanvaldě v parku u prodejny Penny 28. srpna krátce před polednem.

V tu dobu si sedl v parku na lavičku a na ní spatřil odloženou malou tašku, do které se podíval a následně s ní i z místa odešel. V této tašce měla její majitelka, která ji tam chvíli před tím zapomněla, uložený tablet, mobilní telefon, klíče, peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady – vše v celkové hodnotě 4.800,- Kč. Se vším odjel do místa svého bydliště, kde kromě tabletu všechny věci vyhodil. Finanční hotovost ve výši 2.000,- Kč využil pro svoji potřebu a tablet za pět set korun údajně prodal neznámým lidem v Tanvaldě. Podezřelému nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.


15. 10. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem