Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nalezenou měď zpeněžili ve sběrně

MOSTECKO - Údajně nalezené 20-ti žilné měděné kabely v lese prodali až ve druhé sběrně; Mladý motorista řídil i přes zákazy. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu zatajení věci čtyři muže z Litvínovska ve věku 42, 45, 46 a 68 let. Ti měli údajně najít v lesíku ve škarpě pod větvemi ukryté klubka měděných drátů bez izolace u obce Louka u Litvínova, kde probíhala rekonstrukce železniční tratě. Na místo přijeli s osobním vozidlem a na přívěsný vozík dráty naložili. Poté zamířili do nedaleké obce do sběrny surovin, kde však zaměstnanec kovy odmítl odkoupit, protože čtveřice nedokázala hodnověrným způsobem objasnit, kde k takovému množství 20-ti žilných měděných lan přišla. To muže ale neodradilo a vyhledali jinou sběrnu druhotných surovin na Litvínovsku, kde prý dráty zpeněžili. Podle odborného vyjádření přibraného znalce vznikla poškozené společnosti hmotná škoda ve výši 850 tisíc korun. Kabely o délce přes tisíc metrů byly odcizeny z rekonstruované železniční tratě, kde před zmizením ležely mezi jednotlivými sloupy a kdosi je odtamtud ukradl.

Mladý řidič nerespektoval vydaný zákaz řízení
Hlídka litvínovských policistů zastavila v dopoledních hodinách v obci Janov řidiče osobního vozidla k silniční kontrole. Následným šetřením na místě policisté zjistili, že 19letý motorista má vydané dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel, která již nabyla právní moci, a která řidič nerespektoval. Řidič z Litvínovska byl na místě policií zadržen a následně si od hamerských policistů převzal na policejním oddělení záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a to ve zkráceném přípravném řízení.

nprap. Ludmila Světláková
Most 4. března 2021

vytisknout  e-mailem