Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nalezené věci chtěly prodat

Opavsko - dvě ženy měly zatajit nález pocházející z trestné činnosti a další zprávy 

Skvělá práce se podařila policistům obvodního oddělení Vítkov, kteří operativně vedeným prověřováním a na základě výborné osobní i místní znalosti zjistili, že mohl být dvěma ženami z Vítkova ve věku 49 a 18 let spáchán přečin zatajení věci.
 
Svého protiprávního jednání se měly dopustit tím, že ve Vítkově na ulici Budišovské někdy v období od 30. července do 21. srpna 2014 nalezly v pytli uložené věci pocházející z krádeže, ke které mělo dojít na konci měsíce července letošního roku ve Vítkově na ulici Čermenské v areálu firmy. Mělo se jednat o elektrickou pilu na řezání tvárnic včetně řezacího listu a elektrické míchadlo na maltu v celkové hodnotě okolo 5,5 tisíce korun. Nalezené věci si měly přisvojit, místo toho, aby je jako nález odevzdaly na Městském úřadě ve Vítkově nebo na policii, či jiném úřadě. Později měly nalezené elektrické nářadí předat dvěma mužům k prodeji. V případě prokázání viny ženám hrozí až jeden rok vězení.
 
 
 
 

Další zprávy:

 

Pěstoval konopí

Kriminalisté při domovní prohlídce zajistili 40 kusů rostlin konopí.
 
Ve středu 1. října zahájil komisař služby kriminální policie a vyšetřování Opava trestní stíhání 38letého muže z Ostravy jako obviněného ze spáchání přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahující omamnou nebo psychotropní látku.
 
Je mu kladeno za vinu, že v době od 23. června do 19. září 2014 v Opavě v pronajatém bytě na ulici Krnovská neoprávněně pro vlastní potřebu pěstoval 40 kusů rostlin konopí různého vzrůstu o velikosti 50 až 85 centimetrů. K pěstování měl použít speciální technologie spočívající v pěstebním stanu, umělém osvětlení, dodržování vhodné teploty a vlhkosti a také použití speciálních hnojiv určených ke stimulaci růstu a květenství. Vzrostlé rostliny byly kriminalisty při domovní prohlídce dne 20. září 2014 zajištěny. Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na 6 měsíců, peněžitý trest nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.
 
 

 Chycen při činu

 Opavští policisté zadrželi muže, který se měl vloupat do domu.
 
Majitel domu v Opavě na ulici Boženy Němcové včera (1. října 2014) na policii oznámil vloupání do jeho domu. Na místo okamžitě vyjela hlídka obvodního oddělení Opava, kde před 13. hodinou 46 letého muže z Opavy zadržela.
 
Šetřením na místě činu a na základě učiněných výpovědí bylo zjištěno, že podezřelý muž měl s dalším dosud neustanoveným spolupachatelem překonat uzamčenou vstupní branku na zahradu, kde měl poté poškodit vstupní dveře domu. Dům prohledal, ale již nestačil nic odcizit. Majiteli domu tak vznikla škoda pouze poškozením ve výši 100 korun. Policisté týž den zahájili úkony trestního řízení ve věci krádež spáchanou dílem nedokonaným formou spolupachatelství. Podezřelý byl po provedených procesních úkonech v odpoledních hodinách propuštěn ze zadržení. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.
 
 
 
 
 
    nprap. Bc. Pavla Welnová
             vrchní inspektor
skupina tisku a prevence Opava
 

 

Opava 2. října 2014

vytisknout  e-mailem