Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nalezené pozůstatky z II. světové války

PRAHA VENKOV-JIH – Dva případy nálezu nebezpečné munice řešili na konci minulého týdne policisté z územního odboru. 

O prvním nálezu přijali oznámení policisté z obvodního oddělení v Kamenici v pátek letošního 16. října třicet minut před dvanáctou hodinou. Přibližně 3 kg zrezivělé munice do pušky ráže 7,92 mm nalezl v Dolní Lomnici pod podlahou starého domu jeho nový majitel během stavebních prací souvisejících s jeho rekonstrukcí.
Ke druhému případu nálezu nebezpečné munice vyjížděli v sobotu 17. října krátce po osmé hodině ranní policisté obvodního oddělení Jílové u Prahy. V lesním porostu u Skalska nalezl se svým detektorem kovů při prohlídce terénu jednatřicetiletý „hledač pokladů“ ruční granát a 10 kg zrezivělé malorážkové munice.
V obou případech policisté zajistili místo a jeho nejbližší okolí nálezu munice a na místo byl vyžádán výjezd policejního pyrotechnika, který po prohlídce označených míst nalezenou munici pocházející z období II. světové války zajistil a převzal k odbornému zneškodnění.
Na závěr jedno doporučení: „Při nálezu podezřelého předmětu je hlavní zásadou nijak s ním nemanipulovat, protože hrozí poměrně vysoké riziko výbuchu. Odstoupíme do bezpečné vzdálenosti a přivoláme policii přes bezplatnou linku 158.“



por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí PČR
Praha venkov-JIH
21. října 2021

vytisknout  e-mailem