Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nalezené doklady zneužil pro svůj blahobyt

K protiprávnímu jednání hledaný zneužil jak bezkontaktní platební kartu, tak i osobní doklady poškozeného. Pomůžete nám s pátráním? 

Policisté z místního oddělení Vinohrady pátrají po mladíkovi, který nalezené doklady a platební kartu neodevzdal, jak mu přikazuje zákon, ale naopak vše vyjmenované použil ku svému prospěchu.

Pomocí zmiňované „platebky“ zakoupil v různý prodejnách potravin zboží v hodnotě téměř šestnáct set korun. To byl ale teprve začátek jeho pomyslného řádění.

Následně totiž zneužil osobní doklad ke sjednání několika spotřebitelských úvěrů. Ty posléze využil k nákupu spotřební elektroniky, především mobilních telefonů a sim karet. Tímto jednáním způsobil škodu za téměř čtyřicet tisíc korun.

Při nákupech ho naštěstí zachytily bezpečnostní kamery a díky tomu policisté přesně vědí, po kom pátrají. Nicméně i tak se jim dotyčného do této doby nepodařilo ztotožnit, vypátrat a zadržet.

Proto se policisté z místního oddělen Vinohrady obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud byste kdokoli mladíka na záběrech bezpečnostních kamer poznal, znal jste jeho identitu, místo pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 19. 2. 2017

vytisknout  e-mailem