Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nalezená munice v Aši

CHEBSKO – Pyrotechnik jí odvezl k likvidaci. 

Policisté z obvodního oddělení Aš vyjeli v sobotu 13. května letošního roku krátce před 21. hodinou do místního parku v ulici Nohova, kde mělo dojít k nálezu munice, kterou nalezl osmadvacetiletý muž. Ten nález okamžitě oznámil na tísňovou linku 158. Policisté místo zajistili a poté si vyžádali příjezd speciality z pyrotechnické skupiny.

Ten po svém příjezdu určil, že se jedná o munici do Panzerfaustu, česky tzv. pancéřové pěsti, z druhé světové války. Pyrotechnik munici zajistil a odvezl k její následné likvidaci.

Při události nebyl nikdo zraněn ani nebyla způsobena žádná škoda na majetku.

PREVENCE:
Policisté v našem kraji velmi často řeší případy nálezu staré munice. Na místo okamžitě vyjíždějí přivolání pyrotechnici, kteří ke každému podezřelému předmětu přistupují se zvýšenou opatrností, aby při manipulaci nedošlo k explozi. Korozí předmětu může dojít k narušení systému pojistek a k výbuchu potom stačí málo. Proto nepodceňujte ani staré a zkorodované výbušniny a jiné předměty. V případě nálezu s nimi v žádném případě nemanipulujte a ihned o nálezu vyrozumte policii. Vyčkejte do příjezdu hlídky a místo nálezu zabezpečte tak, aby se k němu nepřiblížily další osoby. Pokud se nebude jednat o munici, nikdo se na Vás zlobit nebude. Lepší je vždy nález ohlásit, než aby došlo k neštěstí.

mjr. Jakub Kopřiva
17. 5. 2023

Odkazy do noveho okna

Nalezená munice

Nalezená munice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem