Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nález velkého množství drog ve vozidle

Pražští policisté při silniční kontrole odhalili řidiče, který ve svém vozidle převážel velké množství drog. Kolegům tvrdil, že v kufru převáží jen nějakou marihuanu. Při prohlídce vozidla pak policisté nalezli nejen zmiňovanou marihuanu, ale i pervitin a čtyři kila tablet, které obsahovaly látku efedrin. 

V neděli krátce po půlnoci si policisté z pohotovostní motorizované jednotky v Novopacké ulici povšimli černého vozidla Golf, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. Při silniční kontrole se řidič choval nervózně a nebyl schopný poskládat souvislé věty. Policisté řidiče vyzvali k podrobení se dechové zkoušce a testu na drogy, které oba odmítl. Lustrací muže policisté zjistili, že má platnou blokaci řidičského oprávnění, tudíž za volantem neměl, co dělat. Na dotaz kolegů zda se ve vozidle nenacházejí nějaké drogy, odvětil, že veze jen nějakou marihuanu v kufru. Při prohlídce vozidla a řidiče samotného kolegové nalezli více než třicet gramů pervitinu, sedmdesát gramů marihuany a čtyři kila tablet, které obsahovaly látku efedrin (prekurzor pro výrobu metamfetaminu). Celý případ si proto převzali kriminalisté z oddělení drogové problematiky Prahy III a zajištěné drogy byly odeslány na expertizu k dalšímu zkoumání. Osmačtyřicetiletý řidič byl vyzván k podrobení se lékařské prohlídce spojené s odběrem krve a moči, kterou také odmítl.

Osmačtyřicetiletým mužem kriminalisté již zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 26. 10. 2022

vytisknout  e-mailem